9 Ιαν 2017

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται την Τετάρτη από τα δυτικά της Ελλάδας.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αναμένεται απόψε τη νύχτα να είναι κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, αυτή τη φόρα και με βροχές, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά:

Τρίτη 10/1/2017


α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

2. Την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017):

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.



Αναλυτικά, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, «μέχρι αύριο το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετές και εκτεταμένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν σοβαρό θέμα. Μάλιστα, επειδή οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα είναι κατά τόπους έντονες, όπως στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην Εύβοια και τις Σποράδες. Χιόνια αναμένονται και σε Αττική, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, έως αύριο το απόγευμα».

Όπως σημείωσε ο κ. Λάλος στην Αττική, θα αρχίσουν οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε. «Θα είναι αρκετές, κυρίως στα βόρεια του νομού, και όχι μόνο στα ορεινά αλλά κατά τόπους και στα πεδινά. Αναμένεται να διαρκέσουν έως αύριο το μεσημέρι και σταδιακά να αρχίσουν να περιορίζονται. Την Τετάρτη, δεν θα πέσουν χιόνια στα πεδινά του νομού, ενώ αναμένονται βροχές και ίσως καταιγίδες».

Από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ελλάδας –εξαιρείται η Αθήνα- με τα φαινόμενα να πλήττουν κυρίως τη βόρεια Πελοπόννησο και βορειότερα, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Την ίδια ώρα, προσθέτει, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και νότια), το Αιγαίο και πιθανότατα, την Κρήτη. Υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρών, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχει χιονίσει, για παράδειγμα στη νότια Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη το μεσημέρι, οπότε σιγά - σιγά θα περιορίζονται στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

«Ο παγετός συνεχίζεται δημιουργώντας προβλήματα, για παράδειγμα στη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν προλαβαίνει το θερμόμετρο να ανέβει πάνω από το μηδέν. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο από Τετάρτη και Πέμπτη στις νότιες και νοτιονατολικές περιοχές, και στην Αττική. Στην υπόλοιπη όμως, χώρα θα διατηρηθεί αρκετά χαμηλά, όχι ίσως τόσο χαμηλά όσο τις περασμένες μέρες».



Πού υπάρχουν προβλήματα

Κρήτη

«Μάχη» για να καθαριστούν οι δρόμοι στον ορεινό Μυλοπόταμο δίνουν τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης και του Δήμου Μυλοποτάμου, αλλά ακόμη και όταν τα καθάριζαν οι οδηγοί είχαν να αντιμετωπίσουν τον παγετό στο οδόστρωμα.

Το πρωί της Δευτέρας περίπου 50 άτομα που είχαν διαμείνει το Σαββατοκύριακο στο οικοτουριστικό χωριό «Έναγρον» κοντά στην Αξό, αποκλείστηκαν από τους μεγάλους όγκους χιονιού που είχε καλύψει τον δρόμο προς τις εγκαταστάσεις του κτήματος.



Οι συνθήκες ψύχους είναι πρωτόγνωρες για τις περισσότερες περιοχές και είναι χαρακτηριστικό πως το πρωί της Δευτέρας στην πόλη του Ηρακλείου η θερμοκρασία έπεσε στους -3 βαθμούς, στην Αλικαρνασσό στους -2 ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου καταγράφηκε θερμοκρασία - 16,5 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων σημειώθηκαν πολλά τροχαία ατυχήματα χωρίς ευτυχώς σοβαρούς τραυματισμούς. Στην περιοχή της Κνωσού, λεωφορείο "δίπλωσε" και διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία. Επίσης, στον κόμβο της Καλλιθέας προς Σκαλάνι, "δίπλωσε" μια νταλίκα και ένα αντίστοιχο περιστατικό καταγράφηκε και στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Ο παγετός είχε ακόμη ως αποτέλεσμα την ανατροπή επιβατικού αυτοκίνητου και την πτώση από γεφυράκι στην Εθνική Οδό Αγίου Νικολάου Ηρακλείου ενώ σημειώθηκαν και άλλα τροχαία χωρίς ωστόσο σοβαρούς τραυματισμούς.

Την ίδια ώρα, ο κρατικός μηχανισμός, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και των κατά τόπους δήμων προσπαθούν με γκρέιντερ και εκχιονιστικά μηχανήματα να αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα κυκλοφορίας υπάρχουν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Παράλληλα, οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών, καθώς ο παγετός καθιστά την οδήγηση άκρως επικίνδυνη. Καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, ενώ στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο τα αυτοκίνητα τονίζουν πως πρέπει να φέρουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εξάλλου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία από 'Αγιο Νικόλαο προς Οροπέδιο Λασιθίου και είναι αποκλεισμένα τα χωριά Ζένια, Αμύγδαλοι, Μέσα Ποταμοί, Έξω Ποταμοί.

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στην Εθνική Οδό Σητείας - Αγίου Νικολάου από το Χαμέζι έως την Τουρλωτή και στην Εθνική Οδό Σητείας - Ιεράπετρας, από τις Λιθίνες ως τη Μαρωνιά και από τη Ζήρο έως τη Σητεία.

Ακόμη μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται κυκλοφορία από το Οροπέδιο Λασιθίου προς Ηράκλειο και εντός της περιοχής Οροπεδίου.

Εξάλλου κλειστά ήταν τη Δευτέρα τα σχολεία στους δήμους Βιάννου, Μαλεβυζίου, Χερσονήσου, Αρχανών- Αστερουσίων, Ηρακλείου Μινώα Πεδιάδας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας, στο Δημο Οροπέδίου καθώς και σε Νεάπολη, Κριτσά και Κρούστα του δήμου Αγίου Νικολάου .

Επίσης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν λειτούργησαν την Δευτέρα όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών -ΚΔΑΠ του φήμου Ηρακλείου, καθώς και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλλιανής και Τεμένους, Βοήθεια στο σπίτι Παλλιανής, Βοήθεια στο Σπίτι Τεμένους, Αγίου Σύλλα, Γοργολαίνη, Φορτέτσας και μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Γοργολαίνη .

Κλειστοί, επίσης, είναι και οι παιδικοί σταθμοί ενώ ανοιχτό παρέμεινε τη Δευτέρα το Κέντρο Αστέγων του δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού θα χρειαστούν φιλοξενία.

Σφοδρές χιονοπτώσεις σε Λέσβο και Χίο - ΦΩΤΟ

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου, που εντάθηκε τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νησιά έχει ως εξής:

Το σύνολο του οδικού δικτύου της Λέσβου είναι κλειστό, ενώ τα μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας βορείου Αιγαίου καθαρίζουν τους δρόμους, που όμως πολύ σύντομα κλείνουν ξανά. Πολλά είναι και τα αποκλεισμένα χωριά. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα χωριά της δυτικής Λέσβου που σε κάποια σημεία το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο, αλλά και χωριά της βόρειας Λέσβου. Χιόνι στρώθηκε ακόμη και στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης μέχρι τη θάλασσα.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνει ανοικτή, θερμαινόμενη αίθουσα, μέσα στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης, όλο το εικοσιτετράωρο και όσο κρατήσει η κακοκαιρία, για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης και στέγης. Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέφεραν από το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ασθενείς και ιδιαίτερα αυτούς που χρειάζονται αιμοκάθαρση.

Σοβαρά είναι και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Λέσβο, ενώ από τη ΔΕΗ γίνονται προσπάθειες για την αποκατάστασή τους. Τρεις μονάδες παραγωγής ενέργειας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης στο σταθμό παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ στην πόλη της Μυτιλήνης.

Δεδομένου αυτού και λόγω των υψηλών φορτίων που απατούνται για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας η ΔΕΗ προβαίνει σε εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη Λέσβο.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα σταματήσουν οι διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσαν ότι γίνονται προσπάθειες η μία από τις τρεις μονάδες να τεθεί σε λειτουργία ξανά από αύριο, έτσι ώστε οι διακοπές ρεύματος να μειωθούν.

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες όλη τη Λήμνο. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη κίνηση των οχημάτων, που γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των νησιωτών ακόμα και μέσα στον οικισμό, είχαμε και στον Άγιο Ευστράτιο.



Δείτε τις φωτο:













Ακόμη και μέσα στην πόλη της Χίου, το χιόνι σκέπασε αυτοκίνητα, χωρίς όμως εδώ να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Χίου και του δήμου λειτουργούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Ο χιονιάς χτύπησε με ένταση τη βόρεια και την ανατολική πλευρά του νησιού, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο προς Καρδάμυλα και συγκεκριμένα στη θέση Δελφίνι (μετά το χωριό Λαγκάδα), όπου πέντε οδηγοί εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, αλλά και της περιφερειακής ενότητας Χίου για να απεγκλωβιστούν.

Παράλληλα, καθαρισμοί δρόμων γίνονται από το βουνό Αίπος και βόρεια, μέχρι το χωριό Κατάβαση, της εθνικής οδού Χίου- Βολισσού.

Ο χιονιάς έφερε χιόνια μέχρι τις παραλίες και σε Ψαρά και Οινούσσες όπου υπήρξαν και προβλήματα εγκλωβισμών που αντιμετωπίστηκαν.

Στα λευκά και η Σάμος, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Αντίθετα, προβλήματα δημιούργησε η χιονόπτωση σε όλη την Ικαρία. Τα μηχανήματα του επαρχείου Ικαρίας και Φούρνων και του δήμου Ικαρίας, προσπαθούν να κρατήσουν του δρόμους ανοικτούς. Από το χωριό Μαυρικάτο και πάνω, από την Πλαγιά μέχρι τα Κοσοίκια και από τον Χριστό Ραχών και πάνω η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.




.

Πηγή ΦΩΤΟ: lesvosnews.gr, astraparis.gr



Εύβοια

Περισσότερα από 20 μηχανήματα επιχειρούν από το πρωί της Κυριακής στην ευρύτερη περιφέρεια της Κύμης Ευβοίας, που παραμένουν αποκλεισμένα αρκετά χωριά από την πυκνή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών. Όπως σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακορείο 104,9 fm», ο αντιπεριφερειάρχης της Ενότητας Ευβοίας, Γιώργος Κωστόπουλος, εκτός από 20 μηχανήματα της Περιφέρειας είναι σε λειτουργία δύο ακόμη του Στρατού, ενώ άλλα τρία ερπυστριοφόρα είναι καθ΄οδόν.



πηγή φωτό:eviazoom.gr



«Αυτή τη στιγμή είμαστε στο λιμάνι, δηλαδή μέχρι το λιμάνι της Κύμης, την παραλία της Κύμης ο δρόμος είναι ανοιχτός» σημείωσε ο κ. Κωστόπουλος και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη διάνοιξη προς την Κύμη, είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι με έντονες κλίσεις και πολλή χιονόπτωση, η χιονόπτωση μία ξεκινάει μία σταματάει, η Πυροσβεστική είναι μαζί μας, πάρα πολλά μηχανήματα δουλεύουν σε όλα τα χωριά, όμως το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο. Έχουμε αρκετά χωριά που ακόμη δεν τα έχουμε απεγκλωβίσει».

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, στην παραλία της Κύμης το χιόνι είναι στους 80 πόντους. «Είναι πρωτόγνωρο. Εγώ δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Πιθανόν πριν 30- 40 χρόνια» είπε και πρόσθεσε ότι σημειώνονται κάποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αλλά συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται επιτόπου και αποκαθιστούν τα προβλήματα. Επιπλέον, υπάρχει τηλεφωνική επαφή και κατοίκων των αποκλεισμένων χωριών για την περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά ασθενών.








Πυκνό χιόνι στην Σκόπελο

Από το χειμώνα του 1987, όταν το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο, χρειάστηκε να περάσουν 30 χρόνια για να αντικρίσουν και πάλι οι κάτοικοι της Σκοπέλου την ίδια εικόνα. Το πυκνό χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ώρες έχει καλύψει όλο το νησί και στις παραλίες έχει αγγίξει το ένα μέτρο.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", αναφέρθηκε στις "άσπρες" μέρες που ξημέρωσαν αλλά και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

"Η Σκόπελος είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πρόσφατων πλημμυρών. Ωστόσο, τώρα έχουμε και προβλήματα από τα χιόνια και τον πάγο. Είναι δύσκολη η μετακίνηση των δημοτών και η κυκλοφορία των οχημάτων" υποστήριξε ο κ.Βασιλούδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα μηχανήματα του δήμου εργάζονται πυρετωδώς για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων κατά προτεραιότητα προς το Κέντρο Υγείας, το ελικοδρόμιο και τα λιμάνια.

Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση για τον απεγκλωβισμό οικογενειών από τα χιόνια, ενώ μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.







Σε συναγερμό η Κεντρική Μακεδονία

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα Κεντρικής Μακεδονίας να καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι ο χιονιάς έρχεται μετά από πολυήμερο ολικό παγετό.

Ειδικά για τους οδηγούς είπε ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες, ενώ επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση για να διασφαλιστεί ότι δεν θα κλείσει κανένας δρόμος και τουλάχιστον οι βασικές οδικές αρτηρίες θα μείνουν ανοιχτές για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι τις προηγούμενες τέσσερις μέρες η περιφέρεια και η χώρα αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες συνθήκες καθώς όπως είπε, τέτοιου είδους θερμοκρασίες έχουμε να δούμε τουλάχιστον 40 χρόνια σύμφωνα με τους ειδικούς. "Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στενή συνεργασία και των 38 δήμων της περιοχής, κατορθώσαμε όχι μόνο να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς αλλά να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα ατυχήματα, παρότι ήταν ολικός ο παγετός με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι τους -17 και -18 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές" πρόσθεσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε εξάλλου ότι η νέα χρονιά βρίσκει την Περιφέρεια με νέο οργανισμό από τις 4 Ιανουαρίου καθώς ο οργανισμός έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και τόνισε: "είμαστε η πρώτη περιφέρεια της χώρας που προχωρά σε μια τέτοια δομή". Εκτίμησε ότι με την εξέλιξη αυτή θα μειωθεί η γραφειοκρατία και οι χρόνοι εξυπηρέτησης του κοινού και θα βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών ενώ θα υπάρξει νέα αναπτυξιακή λογική, χάρη στην ίδρυση αυτοτελούς διεύθυνσης τουρισμού, τμήματος προώθησης αγροτικών προϊόντων και αυτοτελούς διεύθυνσης επιχειρηματικότητας που θα λειτουργήσει ως υπηρεσία μια στάσης για υποψήφιους επενδυτές.

Πού είναι κλειστά τα σχολεία

Με αποφάσεις των δημάρχων Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των συγκεκριμένων δήμων θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, λόγω του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κλειστά και την Τρίτη θα είναι όλα τα σχολεία Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν λόγω παγετού, ενώ και οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή είναι πολικές.

Με αλλεπάλληλες αποφάσεις των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και κατά την διάρκεια της Τρίτης, 10 Ιανουαρίου 2017. Στην Ροδόπη επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ολικού παγετού καθ' όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο των τεσσάρων δήμων της περιοχής.

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία στην Πάτρα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Πατρέων, κλειστά θα μείνουν την Τρίτη το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Κάτω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και το 59ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται στην περιοχή της Βούντενης.

Επίσης λόγω της πρόβλεψης για δημιουργία παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας και στο 1ο το 2ο το 3ο και το 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας.


Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017. Τόσο η υφιστάμενη κατάσταση όσο και οι θερμοκρασίες, ανεξάρτητα από τον όγκο του χιονιού, που φτάνουν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου σε κατοικημένες περιοχές, δείχνουν ότι δε μπορεί να υπάρξει θεαματική μεταβολή των συνθηκών, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η αναστολή έναρξης των μαθημάτων για μία ακόμη ημέρα.

Με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, και μετά από συνεννόηση με τους δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης, την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Σάμου και της Ικαρίας. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν στη Χίο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού, Καρδάμυλων, Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών, Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Λιθίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Βολισσού και Καρδάμυλων.

Επίσης με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, δεν θα λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λέσβου.
Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Επίσης θα είναι κλειστά και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σκόπελο και την Αλόννησο.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ