13 Ιαν 2017

Η Ένωση Γονέων Νίκαιας-Ρέντη καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στον Δήμο Νίκαιας Ρέντη.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα που σύμφωνα με απόφαση του Υπ.Παιδείας θα ενταχθούν σε σχολείο της πόλης μας.


Παλεύουμε και διεκδικούμε ώστε οι πρόσφυγες, που είναι θύματα ενός άδικου πολέμου, να έχουν όλα αυτά που χρειάζονται προκειμένου να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Η Ένωσή μας, ταυτόχρονα με την εκδήλωση της πολύμορφης και έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, διεκδικεί άμεσα μέτρα για ταζητήματα φιλοξενίας και εκπαίδευσης των ανήλικων προσφυγόπουλων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στη χώρα μας. Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα.
Η αλληλεγγύη και η στήριξη αυτών των ανθρώπων συνοδεύεται από την πάλη ενάντια στις επεμβάσεις, τους βομβαρδισμούς, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.
Δεν χάνουμε ποτέ από τη μνήμη μας τα μάτια των παιδιών που γλιτώνουν από τον πόλεμο, δεν ξεχνάμε τον Αϊλάν και όλα τα άλλα παιδιά που «χάθηκαν» στις θάλασσες.
Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική-φασιστική φωνή που θα τολμήσει να ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.
Η Ένωση Γονέων θα είναι παρούσα σε όλες τις πρωτοβουλίες καλωσορίσματος των παιδιών στην πόλη μας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ