26 Ιαν 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΔΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου προς τον Υπουργό Παιδείας για την άμεση κάλυψη
λειτουργικών θέσεων στα ΚΕΔΔΥ Πειραιά που κατέθεσε στις 8 Δεκεμβρίου του 2016, το Υπουργείο Παιδείας απαντά ότι στην Περιφέρεια της Αττικής:






-οι προβλεπόμενες προσλήψεις για την περίοδο 2016-2017 είναι στο σύνολό τους 111 (107 ΕΕΠ και 4 εκπαιδευτικοί

- η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής μετά την αποστολή από το ΑΣΕΠ προέβη σε προσλήψεις 3 ψυχολόγων κλάδου ΠΕ 23, 2 κοινωνικών λειτουργών κλάδου ΠΕ 30 και 1 λογοθεραπευτή, ενώ έχουν ήδη προκηρυχθεί 4 θέσεις ψυχολόγων και 4 θέσεις κοινωνικών λειτουργών.

Το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι «σύμφωνα και με τις πιστώσεις που εγκρίνονται με δεδομένη την ασκούμενη συσταλτική δημοσιονομική πολιτική, καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια στο μέτρο του δυνατού, ούτως ώστε να μην παρουσιάζονται ελλείψεις σε προσωπικό ούτε στην αρχή, αλλά ούτε και στη διάρκεια του σχολικού έτους και να εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τόσο των σχολικών μονάδων, όσο και των δομών υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.»

Ωστόσο, στην ερώτησή του ο κ. Κατσαφάδος, είχε επισημάνει ότι εκκρεμούν 3000 και πλέον αιτήσεις για αξιολόγηση με τον χρόνο αναμονής να φθάνει ακόμη και τα 2,5 έτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στο υπάρχον επιστημονικό προσωπικό του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Πειραιά, το οποίο εξυπηρετεί όλες τις περιοχές του Πειραιά αλλά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

Ο κ. Κατσαφάδος είχε τονίσει την καθυστέρηση που υπάρχει στην παροχή ειδικής παιδαγωγικής – διδακτικής παρέμβασης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες, καθώς δεν πραγματοποιούνται εγκαίρως από τις ειδικές επιτροπές, οι απαραίτητες αξιολογήσεις και γνωματεύσεις.

Στην απάντησή του το Υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για «προβλεπόμενες προσλήψεις για την περίοδο 2016-2017» που ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη, χωρίς να δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε τελικά θα γίνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις οικογένειες που αναγκάζονται να οδηγούνται σε ιδιωτικά κέντρα όπου το κόστος είναι υψηλό.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή ΝΔ Α΄Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου, καθώς και η απάντηση του Υπουργείου Παιδεία

Διαβάστε περισσότερα: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΔΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - iPaideia.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ