25 Ιαν 2017

Αμεση κάλυψη των κενών παράλληλης στήριξης στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της ΔΠΕ Πειραιά

Βρισκόμαστε στα τέλη Ιανουαρίου του 2017 και στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά υπάρχουν πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Παράλληλη Στήριξη. Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ειδική Αγωγή: στέλνει έναν δάσκαλο σε δυο και σε τρία παιδιά! Ακόμη περισσότερο καλεί τους συναδέλφους να συμπληρώσουν ωράριο στην Παράλληλη Στήριξη μαθητών του σχολείου τους. Δηλαδή σε ένα/μια μαθητή/μαθήτρια που χρειάζεται Παράλληλη Στήριξη να την προσφέρουν όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το ωράριο τους.


Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή (25-01-2017) λείπουν στην Α΄ και Β΄ Πειραιά:

Α
Β
ΣΥΝΟΛΟ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
80
10
90
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
 7
  1 
             8   


Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών για να σταματήσει η υποβάθμιση του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Η μόνη λύση είναι η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και η πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών όλων των αναπληρωτών έτσι ώστε να στηριχτεί το δημόσιο σχολείο και να σταματήσει η ομηρία χιλιάδων συναδέλφων. Καλούμε επίσης και τη Δ.Ο.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων.Ο Αιρετός του ΠΥΣΠΕ ΠειραιάΜεντάκης ΤάσοςΔιαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...