12 Ιαν 2017

Δήμος Νίκαιας - Ρέντη: Ανοιχτή πρόσκληση δημιουργίας δημοτικού κινήματος εθελοντισμού «Αλλάζω Στάση...Μπαίνω σε Δράση»

Με στόχο τη δημιουργία ενός δημοτικού κινήματος εθελοντισμού που θα δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της τοπικής κοινωνίας σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών ως προς τις ανάγκες του εθελοντισμού.
Σκοπός μας είναι να δραστηριοποιηθούμε το γρηγορότερο δυνατόν προς τη κατεύθυνση αυτού του κινήματος εθελοντισμού στους εξής τομείς: Περιβάλλον - Πράσινο, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Υγεία - Πρόληψη, Πολιτική Προστασία, Αθλητισμός, Πολιτισμός.

Θα προσπαθήσουμε να περάσει το μήνυμα σε κάθε συλλογικό φορέα, σε κάθε δημότη και δημότισσα, σε κάθε νοικοκυριό αυτής της πόλης ότι ο εθελοντισμός δεν σημαίνει απλά την κάλυψη κάποιων πρακτικών αναγκών αλλά αποτελεί στάση ζωής. Συμμετέχουμε αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες, δουλεύοντας ως μέλος μιας ομάδας, γνωρίζοντας ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές και πολιτιστικές καταβολές, με ίδια ενδιαφέροντα, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο μας.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να ενεργοποιήσουμε τα τεράστια αποθέματα ηθικής και κοινωνικής ευαισθησίας που βρίσκονται μέσα σε κάθε δημότη. Είναι ώρα να διαθέσουμε αυτό τον πλούτο των αποθεμάτων σε μια κοινή προσπάθεια εθελοντισμού.
Η διάχυση αυτού του οράματος και η εμπέδωση του αισθήματος της συμμετοχής απαιτεί τη διαμεσολάβηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς βρισκόμαστε καθημερινά σε άμεση σχέση με τον πολίτη, αφουγκραζόμαστε τις καθημερινές του αγωνίες και τις ελπίδες του.
Πιστεύοντας στη συνεργασία, στην κοινή προσπάθεια και στην κοινή συνεισφορά σας απευθύνουμε αυτή την ανοιχτή πρόσκληση εθελοντισμού ώστε μέσα από τις ιδέες και τις προτάσεις σας να δρομολογήσουμε περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                      
Περιβάλλοντος-Δημόσιας Υγείας& Εθελοντισμού
ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ                                              
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ                                




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ