20 Ιαν 2017

Σπείρα Ρομά: Συνεργός τους γνωστός κοσμηματοπώλης, θύματα τους και κάτοικοι του Κερατσινίου!

Ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ η λεία της σπείρας των Ρομά, που είχε "ξαφρίσει" σπίτια επωνύμων, εταιρίες και ΑΤΜ στην Αττική. Από τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως προκύπτει ότι συνεργός τους ήταν γνωστός κοσμηματοπώλης των βορείων προαστίων, ενώ ένα από τα θύματά τους και ο Πέτρος Κωστόπουλος!


Μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων που η σπείρα των Ρομά είχε "ξαφρίσει" από άλλο κοσμηματοπωλείο, στο Μαρούσι το οποίο είχε ληστέψει τον Απρίλιο του 2012, βρέθηκε στην κατοχή γνωστού κοσμηματοπώλη των βορείων προαστίων. Η αποκάλυψη έρχεται μόλις μια μέρα αφού η αστυνομία έκανε εφόδους σε σπίτια εμπλεκομένων και δόθηκε εισαγγελική εντολή για άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων! Και από τις θυρίδες βγήκαν κι άλλα... "διαμάντια".

Από τις έρευνες που έχει κάνει μέχρι στιγμής η αστυνομία σε 17 σπίτια, αποθήκες και τραπεζικές θυρίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί πλήθος κοσμημάτων, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες, πολυτελή ρολόγια, όπλα, φυσίγγια και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί 33 διαρρήξεις – κλοπές και η συνολική αξία των κοσμημάτων που έκλεψαν τα μέλη της σπείρας αλλά και των χρηματικών ποσών που "σήκωσαν" από τα θύματά του, υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ! Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, και ο Πέτρος Κωστόπουλος, το σπίτι του οποίου παραβιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι όταν ο πρώην εκδότης και παρουσιαστής απουσίαζε σε διακοπές στη Μύκονο.



Οι 33 διαρρήξεις - κλοπές σε σπίτια, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Ν. Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Ν. Χαλκηδόνα) της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα) καθώς και στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται από τις μέχρι στιγμής έρευνες, τα μέλη της σπείρας των Ρομά, μετέτρεπαν τα κλοπιμαία τους από τα κοσμηματοπωλεία που λήστευαν ακόμη και σε πλάκες χρυσού, τις οποίες έκαναν… "εξαγωγή". Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ακολουθούν στο… δρόμο του χρυσού σε όλη την Ευρώπη και κυρίως σε Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία.





Στο στόχαστρο των ερευνών έχουν μπει και ηχηρά ονόματα της αθηναϊκής ζωής, που θα κληθούν να καταθέσουν αν γνωρίζουν το παραμικρό!

Από τις 2 Νοεμβρίου όταν ξεκίνησε η εξάρθρωση των δυο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που "ξάφριζαν" σπίτια, επιχειρήσεις και ΑΤΜ όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου κατάφεραν να συλλάβουν έξι άτομα, εκ των οποίων τα τρία είχαν αρχηγικό ρόλο αλλά και να βρουν τα σπίτια όπου τα μέλη της σπείρας έκρυβε τα κλοπιμαία.



Τις τελευταίες δυο μέρες, στις 17 και 18 Ιανουαρίου δηλαδή, με εντολή του ειδικού Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση, έγινε από τους άνδρες των παραπάνω υπηρεσιών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α), της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια.

Η επιχείρηση έφερε τη σύλληψη τριών αρχηγικών μελών των εγκληματικών οργανώσεων. Την περασμένη Τρίτη (17.01.2017) συνελήφθη στο Καματερό 34χρονος Έλληνες, στις 11 Ιανουαρίου στον Πειραιά ένας 36χρονος, ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και ένας 46χρονος, επίσης Έλληνας, που είχε συλληφθεί στη Μάνδρα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Αθήνα και τη Λάρισα άλλα τρία άτομα, ηλικίας 32, 35 και 65 ετών, για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Έγιναν συνολικά 17 έρευνες, εκ των οποίων οι 10 σε σπίτια και αποθήκες και 7 σε τραπεζικές θυρίδες, από όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Πλήθος κοσμημάτων των οποίων η αξία υπερβαίνει το -1.000.000- ευρώ
- Το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ
- 700 χρυσές λίρες
- Πλήθος πολυτελών ρολογιών
- Μία κυνηγετική καραμπίνα
- Ένα (1) πιστόλι με τρείς γεμιστήρες
- Πλήθος φυσιγγίων
- Ποσότητα κάνναβης βάρους 14 γραμμαρίων
- Ένα καταγραφικό κάμερας





ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ