18 Ιαν 2017

Η κατάθλιψη μπορεί να νικηθεί: το μήνυμα της εκδήλωσης από Μαλέλη, Ασκητή, Γλαβίνα στον Κορυδαλλό

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο της πόλης από το kontasou.com του Σταμάτη Μαλέλη σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού. Η ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αποδείχθηκε πολύ μικρή για το κοινό, που αναζητά έγκυρη ενημέρωση για μια από τις πιο διαδεδομένες αρρώστιες της εποχής μας. Ομιλητές ήταν ο Σταμάτης Μαλέλης, συγγραφέας και γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΙ, ο Δρ. Θάνος Ασκητής, νευρολόγος- ψυχίατρος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και η Δανάη Γλαβίνα, σύμβουλος ψυχικής υγείας, οι οποίοι παρουσίασαν και ανέλυσαν πλήρως τη νόσο, ενώ απάντησαν και σε τοποθετήσεις και ερωτήματα του κοινού.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος καλωσόρισε το κοινό και τους ομιλητές, αναφέροντας ότι αποτελεί συνέχεια πρωτοβουλιών και αντίστοιχων εκδηλώσεων ενημέρωσης του Δήμου σε συνεργασία με έγκυρους επιστήμονες για θέματα υγείας που απασχολούν τη κοινωνία.
Ο Σταμάτης Μαλέλης παρουσίασε την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια, αφού ο ίδιος πάλεψε και νίκησε το τέρας της κατάθλιψης με τη βοήθεια ειδικών. Τόνισε δε ότι στόχος των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα είναι η αποενοχοποίηση της κατάθλιψης και η μάχη κατά του στίγματος, αλλά και να στείλει το μήνυμα ότι η κατάθλιψη μπορεί να νικηθεί, αρκεί ο ασθενής να ξεπεράσει προκαταλήψεις και να ζητήσει ιατρική βοήθεια.
Ο Δρ. Θάνος Ασκητής παρουσίασε αναλυτικά όλες τις πτυχές, τα συμπτώματα, τα πιθανά αίτια και τους παράγοντες που μπορεί να ευνοούν στην εκδήλωση της νόσου. Υπογράμμισε επίσης ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και γι’ αυτό απαιτεί εξατομικευμένη θεραπεία και αντιμετώπιση. Τόνισε τέλος ότι είναι απαραίτητη η βοήθεια από ειδικό που θα βοηθήσει στην έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία.
Η κα Δανάη Γλαβίνα εστίασε στη γυναικεία κατάθλιψη, υπογραμμίζοντας ότι οι πολλα-πλοί ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας αλλά και οι ορμονικές αλλαγές ενισχύουν την εμφάνιση πιθανής κατάθλιψης, ενώ με παραδείγματα έδωσε διεξόδους και απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα που έχουν να διαχειριστούν οι γυναίκες σε όλες τις φάσεις της ζωής τους. Ενημέρωσε δε για τη Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Ψυχικής Υποστήριξης 210-77.72.100, στην οποία μπορούν να απευθύνεται το κοινό για άμεση ενημέρωση και υποστήριξη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης, η βουλευτής Β΄Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βράκας και Λαμπρινή Μάνου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός και Μιχάλης Λώνας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Μαρία Διακάτου και Παύλος Γερακάρης και οι Δημοτικοί Σύμβουλος Ανδρέας Καπιτσίνος και Ελευθερία Κωτσίδου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και φυσικά πλήθος κόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...