9 Ιαν 2017

Θεόδωρος Δουζόγλου: Μετά το «Πεντελικόν», ξενοδοχείο και στον Πειραιά

Σε μία ακόμη κίνηση στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά προχωρά ο ομογενής από τη Βενεζουέλα Θεόδωρος Δουζόγλου, ο οποίος θέλει να τοποθετηθεί στην αγορά του Πειραιά, διαπιστώνοντας έλλειμμα σε μονάδες υψηλών προδιαγραφών.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος πρωτοεπένδυσε στην ελληνική αγορά το 2015, αποκτώντας, μέσω της εταιρείας Canaima, το ιστορικό ''Πεντελικόν'' της Κηφισιάς, προχωρά τώρα στην αγορά μίας υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας στον Πειραιά. Πρόκειται για ξενοδοχείο τριών αστέρων κοντά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο πρόκειται να ανακαινιστεί και να αναβαθμιστεί.

Η νέα αυτή επιχειρηματική κίνηση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων αγορών που έχει πραγματοποιήσει ο ομογενής από τη Βενεζουέλα ''ποντάροντας'' κυρίως στον τουρισμό πολυτελείας στη χώρα μας. Μετά το ''Πεντελικόν'' στο Κεφαλάρι την άνοιξη του 2015, ακολούθησε το 2016 η αγορά έναντι 16,9 εκατ. ευρώ μέσω του σχετικού διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου του ξενοδοχείου ''Λητώ'' στη Μύκονο. Η επόμενη κίνηση, που ωστόσο δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη, αφορά την αγορά διατηρητέου του ΟΤΕ στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Σταδίου 15 και Ανθίμου Γαζή, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, δίπλα στην παλαιά Βουλή, ένα ακίνητο το οποίο θα μπορούσε να συνδυάσει ξενοδοχειακή και εμπορική χρήση.

Οι κινήσεις του ομογενούς επιχειρηματία αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το εγχώριο (κυρίως τουριστικό) real estate, ωστόσο στην περίπτωση του ιστορικού "Πεντελικόν'' ο σχεδιασμός φαίνεται να έχει καθυστερήσει: Εκπρόσωποί του είχαν διαβεβαιώσει το Μάϊο του 2015 τους εργαζομένους ότι το ξενοδοχείο επρόκειτο να ξανανοίξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού υπάρξουν βελτιωτικές εργασίες, οι οποίες μάλιστα ξεκίνησαν σε προκαταρκτικό στάδιο.

Στη συνέχεια ωστόσο, τα χρονοδιαγράμματα πήγαν πίσω αφενός λόγω του γενικότερου κλίματος αβεβαιότητας της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου λόγω των διεθνών εξελίξεων με τη συμφωνία των διεθνών ξενοδοχειακών κολοσσών Marriott και Starwood, η οποία καθυστέρησε αντίστοιχα το ''κλείσιμο'' της συμφωνίας προκειμένου να τεθεί το ιστορικό ξενοδοχείο του Κεφαλαρίου κάτω από την ομπρέλα των Luxury Collection της Starwood. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά για το ''Πεντελικόν'' εκπρόσωποι του κ. Δουζόγλου έχουν έλθει σε επαφή και με άλλες διεθνείς αλυσίδες, οι οποίες θέλουν να τοποθετηθούν ''δυνατά'' στην ελληνική αγορά, ενώ συζητήσεις πραγματοποιούνται και για τα λοιπά αποκτήματα του επιχειρηματία.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ