11 Ιαν 2017

Κάλεσμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας σε νεαρούς αναγνώστες

Με το ξεκίνημα του νέου έτους, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας προσκαλεί τους νεαρούς αναγνώστες της, να συμμετέχουν στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, που θα λειτουργήσει στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και δημιουργικών δράσεων που προσφέρει η βιβλιοθήκη στο παιδικό κοινό της.


Στις μηνιαίες συναντήσεις της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης, τα παιδιά συναντιούνται με σκοπό να γνωρίσουν τα βιβλία, να συζητήσουν γι' αυτά, να παίξουν, να γελάσουν, ώστε η ανάγνωση να γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς τους. Η δημιουργική ανάγνωση που προκύπτει, ενισχύει τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών και βελτιώνει την πνευματική ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Στόχος μας είναι να καλλιεργηθεί αλλά και να διατηρηθεί στενή επαφή με το βιβλίο καθώς με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά, μεγαλώνοντας, θα επιζητούν τη συντροφιά του βιβλίου από δική τους επιλογή και ανάγκη. Με όχημα το βιβλίο, οι νεαροί αναγνώστες θα ταξιδέψουν σε ονειρεμένους κόσμους και θα εφοδιαστούν με νέες εμπειρίες. Η ένταξη βιωματικών δραστηριοτήτων όπως ζωγραφική-κατασκευές-θεατρικό παιχνίδι, θα συμβάλλουν άμεσα στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών από τα παιδιά και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί σημαντικά η υπευθυνότητα και η αυτοπεποίθησή τους.
Οργάνωση-συντονισμός: Κωνσταντίνα Κεσσέ

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-11 ετών(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 παιδιά)

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρα 11-1 το πρωί
στη Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://goo.gl/forms/WIpP1LcfanYrLoRT2



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΟΥ 23, ΤΗΛ. 2104936680
http://nikaiarentislib.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/nikaiarentislibrary/




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ