18 Ιαν 2017

Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας

Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας πραγματοποίησε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, παρουσία του
Δημάρχου Αίγινας κ. Δημήτριου Μούρτζη, στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αίγινας και μέλος το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού κ. Καλαμάκης Σταύρος, ο αντιπρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας της ένωσης ξενοδόχων Αίγινας κ. Θωμάς Χαλδαίος, κ. Διονύσιος Γαλαρής, και κ Παναγιώτης Χαλδαίος, καθώς και ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Αίγινας κ. Νίκος Κωστάκος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Αίγινας όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές της. Συγκεκριμένα έγινε ειδική αναφορά :
• Στην ωρίμανση του έργου για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, συνολικού προϋπολογισμού 3.900.000€,
• Στην δημιουργία υδατοδρομίου,
• Στη κατασκευή και τοποθέτηση ναυδέτου,
έργα τα οποία θα ενισχύσουν την διασύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας του νησιού.

Επίσης αναφέρθηκαν τα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση του οδικού δικτύου της Αίγινας, την ανάδειξη του Ελλάνιου Όρους, του Ναού της Αφαίας καθώς και της Παλαιάς Χώρας και βέβαια το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.
Συμφωνήθηκε η συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης του μακροχρόνιου προβλήματος της έγκαιρης μακροχρόνιας παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης των παραλιών στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται καθώς και η επιμήκυνση της ως άνω παραχώρησης κατά τουλάχιστον 3 έτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...