24 Ιαν 2017

Φωτογραφικές εκθέσεις για τους πρόσφυγες στον Πειραιά

Τα εγκαίνια των δύο εκθέσεων φωτογραφίας «Η Αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του '22», που διοργανώθηκε από τον δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το «Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία» και «Δρόμοι Επιβίωσης», με τη συνεργασία του δήμου και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.





Η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, ξεκινώντας από το ιστορικό και το πολιτικό πλαίσιο της εποχής, ξεναγεί τους επισκέπτες στις πρώτες δύσκολες ημέρες της νέας ζωής των προσφύγων, στην καινούργια καθημερινότητά τους, καθώς και στην προσπάθειά τους για αποκατάσταση και ένταξη.

Οι φωτογραφικές μαρτυρίες ανασυνθέτουν την εικόνα της νέας πραγματικότητας που διαμορφώθηκε με την άφιξη των προσφύγων και φωτίζουν προσωπικές ιστορίες προσφυγιάς, τόσο στην περιοχή του Πειραιά, όσο και στην Αττική γενικότερα. Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από πολλά ιστορικά αρχεία και προσωπικές συλλογές.


Η έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» είχε παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής το καλοκαίρι του 2016 και παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, που συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία τους και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι- στον δρόμο της επιβίωσης- των προσφύγων.

Οι εκθέσεις θα φιλοξούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 5 Μαρτίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ