19 Ιαν 2017

"Πλακώθηκαν" στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος, μετά τα χθεσινά επεισόδια στο σχολείο!

Το Δημοτικό συμβούλιο Περάματος συνεδριάζει με θέμα τα χθεσινά επεισόδια στο 1ο δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, και γονείς που αντιδρούν στη φοίτηση
προσφυγοπουλων στο σχολείο της περιοχής
- Στη συνεδρίαση παρευρίσκονται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, και η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ
Σε κλίμα έντασης και με εκατοντάδες γονείς να δίνουν το παρών άρχισε το Δημοτικό συμβούλιο Περάματος με θέμα τα χθεσινά επεισόδια στο 1ο δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, και γονείς που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγοπουλων στο σχολείο της περιοχής.

Στη συνεδρίαση παρευρίσκονται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, και η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, προκειμένου να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει για το θέμα της φοίτησης παιδιών προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία του Περάματος.
Τη στιγμή που ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδακης, πήρε το λόγο αρκετοί γονείς ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατηγορώντας τον για αυταρχισμό στον τρόπο με τον οποίο έλαβε την απόφαση για τη φοίτηση των προσφυγοπουλων. Μερίδα πολιτών αντέδρασε έντονα και στην αναφορά του κ.Λαγουδάκη στην Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας ότι η διαφωνία τους στη φοίτηση των προσφυγοπουλων δεν συνιστά ταύτιση με την Χρυσή Αυγή.



Τν ώρα που στο συμβούλιο ενημέρωναν για το θέμα εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας αλλά και η ταξίαρχος - αρμόδια για θέματα υγείας στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού, ένας εκπαιδευτικός είχε λεκτική αντιπαράθεση με τους γονείς που ήταν συγκεντρωμένοι, με την κατάσταση να ξεφεύγει και γονείς και εκπαιδευτικούς να έρχονται στα χέρια!

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζεται η επίθεση της Χρυσής Αυγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος. Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην «υπόδικη «Χρυσή Αυγή»» που «είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, πρέπει να απομονωθεί, να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά, την κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ναζιστικές ιδέες και πρακτικές».
Στο ψήφισμα καλούνται εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι οι δημότες «να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές κραυγές».
Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.«
»Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο».



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ