23 Ιαν 2017

Γνωρίζοντας τους χαρταετούς στη Δημ. Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

Έργα Ελλήνων ζωγράφων που απεικονίζουν τον χαρταετό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Νίκαιας- Αγ. Ι.Ρέντη «Κωνσταντίνος Κατσαφάνας» την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί.

Οι συμμετέχοντες θα δουν φωτογραφίες από τους πιο πρωτότυπους χαρταετούς του κόσμου και με πολύχρωμα υλικά θα ζωγραφίσουν το μακρινό ταξίδι του πάνω από θάλασσες και από στεριές.




Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Υπεύθυνοι προγραμμάτων: Μαρία Πούλου, ιστορικός τέχνης, Δέσποινα Αλεξιάδου, εμψυχώτρια μουσειακής αγωγής.

Τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη «Κωνσταντίνος Κατσαφάνας» στον χώρο της πινακοθήκης είναι δωρεάν.

Τα προγράμματα κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μια, στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες έχοντας ως άξονα την ιστορία της τέχνης και, από την άλλη, με ερέθισμα το έργο τέχνης και άξονα τη μουσειακή αγωγή επεξεργάζονται ποικίλες όψεις του πολιτισμού. Είναι βιωματικού χαρακτήρα και βασίζονται στη συμμετοχική διαδικασία, τον διάλογο και τη μετάδοση του γνωστικού περιεχομένου μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων δημιουργικής ψυχαγωγίας και έμπνευσης.

Συνοδεύονται από εικαστικό εργαστήριο διάρκειας 30΄-45΄.

Τα προγράμματα θα διεξάγονται την πρώτη Κυριακή του μήνα καθώς και στη διάρκεια των σχολικών αργιών των Χριστουγέννων και του Πάσχα και απευθύνονται σε παιδιά 6 έως 14 ετών.

Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη «Κωνσταντίνος Κατσαφάνας»
Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Τηλ.: 210 4913588

e-mail: pinakothiki.nikaia.rentis@gmail.com

Ηλεκτρονική φόρμα: http://nikaiarentislib.blogspot.gr/

Διάρκεια: 11.00 π.μ.-12.30




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ