20 Ιαν 2017

Ανησυχία για συγκέντρωση «αγανακτισμένων γονέων» στο Κερατσίνι

Ανησυχία επικρατεί στην Αστυνομία και γενικότερα στο Κερατσίνι, καθώς αύριο στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνέλευση και
παρέμβαση «αγανακτισμένων γονέων» στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, με θέμα την αντίδραση στην φιλοξενία προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνέλευση αυτή βρίσκεται υπό την «αιγίδα» της Χρυσής Αυγής που επιχειρεί να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος - εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας - με την μορφή της κινητοποίησης κάποιων γονέων, στο πρότυπο της παρέμβασής τους και στο Πέραμα.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί ήδη η ΕΛΑΣ, φοβούμενη τόσο την δράση των «αγανακτισμένων γονέων» όσο και την παρουσία αντιφασιστών που προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας λίγο νωρίτερα έξω από το σχολείο του Κερατσινίου.

Ψήφισμα εξέδωσε για τα γεγονότα στο Πέραμα και με αφορμή την αυριανή συγκέντρωση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης:

«Με αφορμή τα γεγονότα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου- Δραπετσώνας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ οποιαδήποτε ρατσιστική και ξενοφοβική επίθεση γενικά και ειδικά στο χώρο του σχολείου. Η υπόδικη «Χρυσή Αυγή» είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, η οποία πρέπει να απομονωθεί και να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, ώστε να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία μας, με τις φασιστικές- ναζιστικές ιδέες και πρακτικές της.

Καλούμε, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλη την κοινωνία, να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα.

Να απομονώσουν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές. Να παλέψουν για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και εκπαίδευσης για ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα. Για την ανεργία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τους μαζικούς ξεριζωμούς.

Στα σχολεία μας και τα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προ του άνθρωπο».

http://www.koolnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...