11 Ιαν 2017

«Φουντώνει» το φλερτ Γεννηματά - Παπανδρέου

Αναζωπυρώνεται το φλερτ της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ εντείνονται οι διεργασίες για την εκδήλωση που διοργανώνει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο καλώντας 361 πρώην βουλευτές, αλλά και τους σημερινούς βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος.


Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, η συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι πιο κοντά από ποτέ, ιδίως σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες κάλπες.

Ο πρώην Πρωθυπουργός επιμένει πρωτίστως στην αυτονομία του κόμματός του, ώστε να ξεπεραστούν και οι αντιδράσεις που υπάρχουν εντός του ΚΙΔΗΣΟ.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ έδωσαν πάντως ραντεβού για το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα έχουν απομείνει για τη συνεργασία τους.

Και συμβουλευτικό όργανο με πρώην βουλευτές

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι ζυμώσεις για την εκδήλωση του Σαββάτου, καθώς η Φώφη Γεννηματά προσκαλεί στο Κάραβελ 361 πρώην βουλευτές, μαζί με τους νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του Real.gr ,θα δημιουργηθεί και ειδικό συμβουλευτικό όργανο από τους πρώην βουλευτές που δεν έχουν φιλοδοξίες να είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Ποιοι καλούνται, ποιοι κόβονται

Η Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, αποφάσισε η πρόσκληση να απευθύνεται προς όλους. Ακόμα και προς εκείνους που πρωταγωνιστούν στην ίδρυση νέου κόμματος, καλώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να ενταχθεί σε αυτό και το ΠΑΣΟΚ να διαλυθεί μετά την εκλογή του αρχηγού του νέου κόμματος: Την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη, τον Γιάννη Ραγκούση.

Καλείται δε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που μόλις πρόσφατα δήλωσε πως στις προσεχείς εκλογές θα ψηφίσει τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Καλούνται και οι πρώην βουλευτές που έχουν ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ ή ο Στάθης Παναγούλης που έχει αποχωρήσει από το Κίνημα.

Δεν καλούνται δηλαδή μόνο εκείνοι που βρίσκονται φυλακή, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος και όσοι η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι έχουν ανοιχτές εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, όπως ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Θόδωρος Τσουκάτος, αντιθέτως καλούνται οι Χρήστος Πάχτας, Γιώργος Δρυς, Χρίστος Βερελής, Γιώργος Δασκαλάκης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Μαλέσιος και Μιχάλης Νεονάκης, που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει απαντήσει θετικά στην πρόσκληση.

Δεν έχουν προσκληθεί ακόμα, όπως είναι φυσικό, πρώην βουλευτές που έχουν προσχωρήσει ή συνεργάζονται και φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεοδώρα Τζάγκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Οδυσσέας Βουδούρης, αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Στέφανος Τζουμάκας. Επίσης οι πρώην βουλευτές του κόμματος που έχουν προσχωρήσει στη ΝΔ, όπως ο Βασίλης Οικονόμου και η Άντζελα Γκερέκου.

Με Σημίτη και Βάσω

Τις προσκλήσεις έκαναν τηλεφωνικά τις προηγούμενες ημέρες ο διευθυντής του γραφείου της Προέδρου του κόμματος Μανώλης Όθωνας και στελέχη όπως ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Κώστας Γείτονας και ο Γιάννης Σουλαδάκης.

Με κορυφαία πρόσωπα του χώρου και με κάποια πρόσωπα που η παρουσία τους στη συνάντηση έχει βαρύνουσα σημασία, θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες η ίδια η Φώφη Γεννηματά, η οποία φέρεται να έχει συνομιλήσει ήδη με τον Κώστα Σημίτη και τη Βάσω Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, μάλιστα, η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Σημίτη πραγματοποιήθηκε σε «στριφνό» κλίμα εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού.

Οι πρώην βουλευτές που ανήκουν στο ΚΙΔΗΣΟ

Ενδιαφέρον είναι τι θα πράξουν και οι πρώην βουλευτές που ακολουθούν τον Γιώργο Παπανδρέου, αν θα συμμετάσχουν στη συνάντηση και αν θα τηρήσουν κοινή γραμμή. Οι πληροφορίες επιμένουν πως όλα θα εξαρτηθούν από τις επαφές Φώφης - Γιώργου.

Αν αυτές εξελιχθούν σε θετικό κλίμα στη συνάντηση του Σαββάτου με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα παραβρεθούν οι πρώην βουλευτές που ανήκουν σήμερα στο ΚΙΔΗΣΟ, όπως οι Χάρης Καστανίδης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Γρηγόρης Νιώτης, Γιάννης Διαμαντίδης, Σωκράτης Ξυνίδης και Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας έχει αποφασίσει να μη συμμετάσχει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει ποιοι από τους πρωταγωνιστές για την ίδρυση νέου κόμματος θα συμμετάσχουν στη συνάντηση και πώς θα τοποθετηθούν σε αυτή.

Ποιοι ανταποκρίθηκαν θετικά

Οι πληροφορίες του Real.gr επιμένουν πως μεταξύ άλλων στην πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά έχουν ανταποκριθεί θετικά οι Νίκος Χριστοδουλάκης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Σπύρος Βούγιας, Γιώργος Λιάνης, Κώστας Καρτάλης, Σωκράτης Κοσμίδης, Χρήστος Αηδόνης, Μιλένα Αποστολάκη, Μαρία Θεοχάρη, Αλέκος Ακριβάκης -εφόσον το επιτρέψει η υγεία του- Κίμων Κουλούρης, Χρήστος Μαγκούφης, Σούλα Μερεντίτη, Ελένη Τσιαούση.

Άγνωστο είναι τι θα πράξουν πρώην βουλευτές που έχουν προσκληθεί και που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα του χώρου, όπως π.χ. Μίμης Ανδρουλάκης, Σοφία Γιαννακά, Πέτρος Ευθυμίου, Θάλεια Δραγώνα, Νόρα Κατσέλη, Δημήτρης Κουτσόγιωργας, Παναγιώτης Κρητικός, Δημήτρης Κωστόπουλος, Σταύρος Λαμπρινίδης, Αλέκος Μπαλτάς, Πάνος Μπεγλίτης, Σταύρος Μπένος, Άννα Νταλάρα, Θανάσης Ξανθόπουλος, Θανάσης Οικονόμου, Παντελής Οικονόμου, Στέλιος Παναγόπουλος, Ελισάβετ Παπαζώη, Χρήστος Παπουτσής, Γιώργος Πασχαλίδης, Ντίνος Ρόβλιας, Μάγια Τσόκλη, Παναγιώτης Φασούλας.

Πηγή: real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...