27 Ιαν 2017

Νίκαια: Οι δράσεις εθελοντισμού και εξωραϊσμού στην πόλη συνεχίζονται (φωτο)

Οι δράσεις εθελοντισμού και εξωραϊσμού στην πόλη, δεν είναι λίγες. Έχουν ξεκινήσει στα χρόνια της κρίσης, αλλά πλέον γίνονται όλο πιο συστηματικά και με αυξανόμενη συμμετοχή, κινητοποιώντας όλες τις ηλικίες, αγκαλιάζοντας μέχρι και τους μικρούς μαθητές.

Παρατηρώ αυτή την εξέλιξη με χαρά, περηφάνια και αισιοδοξία! Έχω τη γνώμη ότι εκτός των άλλων, περιέχει πολύτιμα στοιχεία αλληλεγγύης, συλλογικότητας και πολιτισμού.
Την Περασμένη Κυριακή 22/1 είχε σειρά ο πεζόδρομος δίπλα στο 11ο Δημοτικό. Μικροί μαθητές μαζί με το Σύλλογο Γονέων και το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων, καθάρισαν, φύτεψαν και έβαψαν τους χώρους έξω από το σχολείο τους. Την ίδια στιγμή στο προαύλιο του σχολείου, γίνονταν εργασίες επισκευής στο πάτωμα του γηπέδου μπάσκετ.

Ο ενθουσιασμός που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της δράσης, ήταν τέτοιος, που στο τέλος γονείς και μικρά παιδιά, μας ευχαριστούσαν και μας ζητούσαν να το επαναλάβουμε.
Εμείς τους ευχαριστούμε! Χωρίς τη δική τους συμμετοχή, δε θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα και τους λέμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν σε ολόκληρη την πόλη.
Κάποιοι, ακόμα και σήμερα, πασχίζουν να «ενοχοποιήσουν» τον εθελοντισμό και τις συλλογικές δράσεις εξωραϊσμού στα σχολειά και τις γειτονιές μας… Η δικιά σας συμμετοχή τους δίνει την καλύτερη απάντηση!















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ