15 Ιαν 2017

Το νέο «αίμα» της Νέας Δημοκρατίας προέρχεται... και από το Κερατσίνι

Για «οξυγόνο» στελεχών που θα μπολιάσουν με νέο «αίμα» τη Νέα Δημοκρατία κάνουν λόγο στην Αξιωματική Αντιπολίτευση σχετικά με την ανοικτή διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.
Όπως λένε τα ονόματα αυτά σηματοδοτούν τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «οξυγόνο» στη Ν.Δ. και άνοιγμα στην κοινωνία, καθώς και για νέο στελεχιακό δυναμικό με βάση την αξιολόγηση. Έχουν ήδη διεξαχθεί 310 συνεντεύξεις, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 42 έτη και οι αιτούντες σε ποσοστό άνω του 50% διαθέτουν τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Η διαδικασία συνεχίζεται, καθώς εντός του Ιανουαρίου ανοίγει νέος κύκλος συνεντεύξεων.
Η «Καθημερινή της Κυριακής» αποκαλύπτει τα πρώτα 15 στελέχη που θα αξιοποιηθούν στο κόμμα, στα ψηφοδέλτια, καθώς και στον κρατικό μηχανισμό σε μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ.
Στα ονόματα του Μητρώου περιλαμβάνεται ο Τάσος Μυτόγλου, ο οποίος ξεκίνησε από το Κερατσίνι, σπούδασε Οδοντιατρική και, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, μαζί με τον αδερφό του Θάνο ξεκίνησαν να λειτουργούν στο Aberdeen της Σκωτίας μια κορυφαία και αμιγώς εξειδικευμένη κλινική οδοντιατρικής. Άλλα ονόματα που περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Μητρώο είναι του επιχειρηματία στον χώρο των πλαστικών Δημήτρη Σύρμου, της δικηγόρου Χαράς Γιαννοπούλου, του μαιευτήρα-γυναικολόγου Γιάννη Κούτρα, του αγρότη Νίκου Λιολιόπουλου, του φυσικού-καθηγητή Στέλιου Ορφανάκη και του πολιτικού επιστήμονα Γιάννη Μανώλη.
Άλλο πρόσωπο, προερχόμενο από τον ιδιωτικό τομέα, είναι το κεντρικό στέλεχος της ΤΕΡΝΑ Ροδιανός Αντωνακόπουλος, αλλά και η δικηγόρος Αθηνά Ψαράκη, η οποία είναι και εκπρόσωπος των αποφοίτων του πανεπιστημίου του Λονδίνου Queen Mary για την Ελλάδα. Ακόμα, από τον ακαδημαϊκό χώρο προέρχεται και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ στη σχετική λίστα περιλαμβάνεται και ο πρώην διοικητής του νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, οικονομολόγος Λάμπρος Γεωργόπουλος. Ακόμη περιλαμβάνονται ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, ο οποίος είναι κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ο Νικήτας Παπαντωνίου, ο Τάσος Καρανδρέας και ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ