20 Ιαν 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, καταδικάζει απερίφραστα, την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους στο Δημοτικό Σχολείο του
Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Την Τρίτη, 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Το μεσημέρι και ενώ στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές του ολοήμερου, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης φορέων της περιοχής και παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου, μέσα στον οποίο γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης».
Με την αποφασιστική στάση εκπαιδευτικών και γονέων βγήκαν έξω από το σχολείο όπου συνέχισαν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων και απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η τραμπούκικη επίθεση της Χ.Α., με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης (των γνωστών «ταγμάτων εφόδου») και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά, δείχνει πόσο έχει αποθρασυνθεί η ναζιστική συμμορία που τολμά να ξαναεμφανίζεται με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ, δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Δήμο μας.).
Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του πολέμου, προσφυγόπουλα.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση ώστε να αποκρουσθεί αποφασιστικά, η φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής.
Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. Για την ανεργία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών στα Δημόσια Σχολεία, χωρίς αποκλεισμούς τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα γι αυτό.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.
Το Δ.Σ θα στηρίξει και θα συμμετέχει σε όλες τις αντιφασιστικές δράσεις που θα οργανώσουν οι Δήμοι, οι τοπικοί φορείς και οι συλλογικότητες για το θέμα αυτό.
Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός δεν χωρούν στις γειτονιές μας και δεν θα περάσουν!
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...