19 Ιαν 2017

ΝΔ Α ΠΕΙΡΑΙΑ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι Βουλευτές

Μετά τις πρώτες αναφορές στα πολιτικά στέκια και τα ΜΜΕ για επικείμενες βουλευτικές εκλογές, εμφανίστηκαν και στον Πειραιά οι επίδοξοι υποψήφιοι της ΝΔ, είτε μέσω sms, είτε μέσω τηλεφωνημάτων, είτε μέσω έντονης διαδικτυακής παρουσίας!


Η ονοματολογία και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ενώ σύμφωνα με το Piraeuspress.gr, κανείς από τους Πολιτευτές της ΝΔ Α Πειραιά δεν έχει πάρει το οριστικό ΟΚ!

Και όταν λέμε κανείς, εννοούμε κανείς...

Εντούτοις, βάσει των πληροφοριών μας, φαίνεται πως το τελικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Α Πειραιά & Νήσων έχει κλειδώσει κατά 50 - 60 %.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ... ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ!
Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η εκ νέου υποψηφιότητα του μοναδικού Βουλευτή της ΝΔ Α Πειραιά Κώστα Κατσαφάδου... Εκτός συνταρακτικού απροόπτου!

Εκτός απροόπτου, θα είναι εκ νέου υποψήφιος και ο τ. Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος αν και είχε αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα του Πειραιά (για προσωπικούς λόγους σύμφωνα με το ρεπορτάζ), έχει επανέλθει δριμύτερος το τελευταίο διάστημα.

Σίγουρος πρέπει να θεωρείται και ο τ. Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά & τ. Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Ιατρός Νίκος Βλαχάκος, ο αδερφός του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου.

Εφόσον τελικά το αποφασίσουν, υποψήφιοι θα είναι τόσο ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς όσο και ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς, που ήταν εξ εκείνων που στήριξαν Κυριάκο Μητσοτάκη στον Πειραιά.

Ο Γιάννης Μελάς κατέχει μια εκ των σημαντικότερων αντιδημαρχιών του Πειραιά με πληθώρα ευθυνών, ενώ έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα τους τελευταίους μήνες.

Σίγουρη και η υποψηφιότητα της πολιτευτού Α Πειραιά & Νήσων και τ. Δημοτικής Συμβούλου Πειραιά Ζωής Ρούσσου, η οποία δραστηριοποιείται εντόνως από καιρό.

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι εκείνη της Νόνης Δούνια, η οποία στις περασμένες βουλευτικές εκλογές κατέγραψε σημαντικό αριθμό σταυρών και η οποία εφόσον το επιθυμεί θα είναι εκ νέου υποψήφια!

Η γυναικεία υποψηφιότητα που μένει κενή προς το παρόν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Πειραιώς, θα καλυφθεί με γυναικεία προσωπικότητα είτε από τον χώρο του αθλητισμού, είτε του πολιτισμού (γράμματα και τέχνες), είτε των ΜΜΕ.

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

Εκτός των ανωτέρω, που θεωρούνται τα φαβορί για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Πειραιά & Νήσων, παίζουν και τα ονόματα που θα σας παραθέσουμε παρακάτω, είτε ως "αναπληρωματικοί των σίγουρων" εφόσον κάτι δεν πάει καλά είτε επειδή οι ίδιοι επιδιώκουν να "αυτοαποκαλούνται" υποψήφιοι βουλευτές!

Στην κατηγορία αυτή, των πιθανών δηλαδή, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων, τέως πολιτευτές και λοιπές προσωπικότητες του μεγάλου λιμανιού και των νησιών.

Πρώτος ο τ. Δήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο του Πειραιά και των νησιών. Με πλούσια εμπειρία στα κοινά τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων (ΕΕ), έχει πολλά να προσφέρει είτε ως βουλευτής είτε από οποιαδήποτε άλλη θέση ευθύνης.

Έντονα ακούγεται και το όνομα του Ιατρού-Διευθυντή της Κλινικής Μαστού του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά Κυριάκου Καλογεράκου, ο οποίος είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος, εκλεγμένος ως επικεφαλής της παράταξης στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Piraeuspress.gr, ο κ. Καλογεράκος δέχεται πιέσεις να είναι υποψήφιος, αλλά φαίνεται πως στην παρούσα φάση έχει θέση ως προτεραιότητά του το λειτούργημα της Ιατρικής.

Το όνομα του γνωστού Πειραιώτη δημοσιογράφου Γιώργου Σαραντάκου ακούγεται επίσης, όπως και σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά όπως μαθαίνουμε, βάζει πρώτα την εργασία του και μάλλον δε θα επέλεγε και αυτή τη φορά να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εφόσον δεχόταν επίσημη πρόσκληση.

Τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτη Ρέππα και Νανάς Γλύκα-Χαρβαλάκου, παίζουν επίσης το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Νανά Χαρβαλάκου είναι Αντιδήμαρχος Πειραιά με την παράταξη του Γιάννη Μώραλη και έχει σημαντικό κύκλο στον Πειραιά λόγω της δικής της δραστηριότητας, όσο και του συζύγου της δικηγόρου και πρώην Δημάρχου Περάματος.
Βάσει του ρεπορτάζ, η κ. Χαρβαλάκου δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση να πολιτευτεί.

Ο Παναγιώτης Ρέππας, διετέλεσε Αντιδήμαρχος με τη Δημοτική Αρχή Μιχαλολιάκου και θεωρείται στενός πολιτικός φίλος του Βουλευτή Α' Πειραιά της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου.
Ο κ. Ρέππας δεν έχει δεχθεί επίσημη πρόσκληση από τη ΝΔ για ένταξή του στο ψηφοδέλτιο, εντούτοις ο ίδιος έχει ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία στον Πειραιά, ελπίζοντας στην πλήρωση ενδεχόμενου κενού που θα προκύψει από "τους σίγουρους"!

Όσο περνούν οι μέρες, ακούγεται ολοένα και περισσότερο και το όνομα της πρωταθλήτριες πόλο και τέως Βουλευτού Α Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου.
Η Σταυρούλα Αντωνάκου θα μπορούσε να καλύψει την "κενή θέση" ως προσωπικότητα από το χώρο του αθλητισμού!

Επειδή βέβαια εκτός απροόπτου, δεν βλέπουμε πολύ σύντομα εκλογές, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται με το ενδεχόμενο ότι δε θα έχουμε κάποια συνταρακτική αποκάλυψη ή κάποια ηχηρή μεταγραφή στο μεσοδιάστημα που ακολουθεί!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ