24 Ιαν 2017

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Έφυγε από τη ζωή ο ιδιοκτήτης του ιστορικού ξενοδοχείου CAVO DORO!

Ο πόνος στη Βασιλέως Παύλου, στην Καστέλλα, είναι βουβός. Ο Λεωνίδας Φωτάκος δεν είναι πια εδώ. Ο Αρχοντας της Καστέλλας, ο Gentleman,
ο ωραίος Μάγκας του Πειραιά, ο ξηγημένος Μανιάτης, ο Φιλόπατρις, ο Δίκαιος με τον λόγο-συμβόλαιο, ο Μπεσαλής, ο Ανθρωπος, ο Φίλος, ο Πατέρας-στήριγμα για όλη την οικογένεια, ο σύζυγος – κολώνα με τις σπάνιες αρχές και τις αυστηρές παραδόσεις, δεν είναι πια εδώ! Πόσο φτωχά είναι τα λόγια για να περιγράψει κανείς αυτήν τη σπουδαία προσωπικότητα. Για να περιγράψεις τον Λεωνίδα Φωτάκο.

Με έπεισε ότι δεν θα ’φευγε ποτέ. Ηταν το γερό σκαρί που δεν φοβόταν θυελλώδεις ανέμους, ήταν ο Αντρας που δεν τον έσκιαζε φοβέρα καμιά. Ηταν συνάμα και ευγενής και γενναιόδωρος. Ανοιχτοχέρης, φιλότιμος. Πάντα ανταπέδιδε στο διπλάσιο αυτό που θα του πρόσφερες. Ηταν σπάνιος Αντρας.

Ηταν παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Λεωνίδας Φωτάκος ήταν αυτός που ξύπνησε την Καστέλλα στη δεκαετία του ’60 μετατρέποντάς την σε πόλο έλξης. Και ποιος δεν κατέλυσε στο Cavo d’Oro εκείνες τις εποχές, πάνω από τα Βοτσαλάκιa. Βουγιουκλάκη, Κωνσταντάρας, Λάσκαρη, Βοσκόπουλος, όλα τα χρυσά ονόματα του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής αλλά και του διεθνούς jet set.

O Λεωνίδας Φωτάκος αυτός ο σπουδαίος Τύπος «έφυγε» για τη γειτονιά με τους σημαντικούς άντρες που ανέδειξε αυτός ο τόπος και έγραψαν τη δική τους ιστορία. Μαζί με αυτούς που αγάπησαν την πατρίδα μας, που υπέγραφαν δια χειραψίας. Που ο λόγος τους ήταν συμβόλαιο. Τους άντρες – σπαθί.

Θα μου λείψει πολύ. Θα λείψει από όλη την Καστέλλα, τον Πειραιά και τη Μάνη. Εύχομαι η κυρία Δανάη, η καλλονή γυναίκα του, που τον συντρόφευσε για 60 περίπου χρόνια και ήταν κερί αναμμένο δίπλα του, να αντλήσει δύναμη από την αγάπη των παιδιών της και να συνεχίσει σαν να είναι εδώ, σαν να μην «έφυγε» ποτέ.

Αρχηγέ Λεωνίδα, δεν θα πω αντίο, αλλά εις το επανιδείν.

Μιχάλης Χάνδακας
http://www.enpeiraiei.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ