17 Ιαν 2017

Game of Thrones, η μεγάλη μεταμόρφωση: Πώς ήταν οι σταρ και πώς έγιναν

Δείτε σε φωτογραφίες το «πριν» και το «μετά» των πρωταγωνιστών - Από την Άρια Σταρκ στο «ζιζάνιο» νάνο των Λάνιστερ και από τον Τζον Σνόου, στον απίστευτο Πήτερ Μπέιλις

Game of Thrones... η σειρά έπος που συγκλόνισε παγκοσμίως και εκτόξευσε το HBO ακόμη ψηλότερα, μετατρέποντας ηθοποιούς μέτρια γνωστούς ή παντελώς άγνωστους, σε μεγάλους αστέρες και με πολλά δολάρια ή λίρες στον λογαριασμό τους. Πώς ήταν άραγε οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της πιο πετυχημένης σειράς των τελευταίων χρόνων, πριν γίνουν διάσημοι;

Το γλυκό ξανθό κοριτσάκι που βλέπετε δεν είναι άλλη από τη μικρή κόρη της οικογένειας Σταρκ, της γεννημένης δολοφόνου, οι οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στον εντοπισμό και την «εξουδετέρωση» όλων όσων έκαναν κακό στην οικογένειά της. Η Άρια Σταρκ με τη «Βελόνα», το σπαθί της, σκοτώνει με χαρακτηριστική ευκολία και απάθεια, ενσαρκώνοντας έναν ρόλο που σε καμία περίπτωση δεν είχε φανταστεί όταν ήταν το γλυκό ξανθό κοριτσάκι της φωτογραφίας.





Ακολουθεί ο μεγάλος αστέρας. Ο νάνος γιος του Λάνιστερ. Το «κακό σπυρί», το «ζιζάνιο», ο μέθυσος και γυναικάς, ο ακαμάτης που ξοδεύει τη ζωή του στις ακολασίες, ανάμεσα σε πόρνες και ίντριγκες. Ωστόσο, ο «μικρός» Λάνιστερ με το κοφτερό μυαλό, ο άρχων της στρατηγικής και της διοίκησης, καταφέρνει να «επιβιώσει» σε όλους τους κύκλους και να εξελιχθεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή της σειράς, μετατρέποντας τον ρόλο του στον πλέον δημοφιλή διαχρονικά.





Ένας ακόμη ηρωικός ρόλος είναι ο Χόντορ. Ο ευγενικός γίγαντας, ο οποίος έχασε τη φωνή του εξαιτίας της κατάληψης του σώματός του από τον ανάπηρο πνευματιστή μικρό γιο των Σταρκ. Η αλλαγή είναι εκπληκτική. Ο ευγενικός γίγαντας είναι ο ίδιος με τη φάτσα στη φωτογραφία, πάνω στην οποία είναι καρφωμένα... αμέτρητα σκουλαρίκια. Η μέρα με τη νύχτα...





Ο Γκρέυτζοϊ, ο ταλαιπωρημένος γιος μίας χαμένης ναυτικής δυναστείας, με το μεγάλο προσόν του να βρίσκεται... μέσα στο παντελόνι του. Το έχασε όμως από τα βασανιστήρια που τον υπέβαλε ο μπάσταρδος γιος των Μπόλτον, ο οποίος τον κατέστησε ένα ευνουχισμένο ανθρωποειδές. Πριν τα πάθει όλα αυτά στην άκρως πετυχημένη σειρά, ήταν το ξανθό παιδί με το μελαγχολικό ύφος της φωτογραφίας...





Επόμενη στη λίστα η Μάρτζερι Ταϊρέλ, η σούπερ σέξι, αλλά και άκρρως φιλόδοξη αρχόντισσα, σκοπός της οποίας είναι να γίνει βασίλισσα, παραγκωνίζοντας τη φθονερή και αδίστακτη κόρη Λάνιστερ. Με λάγνο ύφος, καστανοκόκκινα μαλλιά και βαθύ μπούστο, η Μάρτζορι παντρεύεται και τους δύο γιους της κόρης Λάνιστερ και διαδόχους του θρόνου. Πριν γίνουν όλα αυτά, ήταν ένα ξανθό πανέμορφο κορίτσι, με το ίδιο λάγνο ύφος...





Ακολουθεί ο όμορφος και επαναστάτης μπάσταρδος γιος του Ένταρντ Σταρκ, Τζον Σνόου. Ο μελαχροινός βιρτουόζος του σπαθιού, επικεφαλής της Νυχτερινής Φρουράς και ο άνθρωπος που προσπάθησε να ενώσει τους Βόρειους με τους υπόλοιπους ενόψει του πολέμου με τους απέθαντους του «Χειμώνα που έρχεται», δείχνει... κάπως χωρίς το μακρύ μαλλί και τα ρούχα του άγριου πολεμιστή.





Η βασανισμένη και ατιμασμένη πριγκίπισσα, η Σάνσα Σταρκ, η μεγαλύτερη κόρη του Ένταρντ, είναι το ίδιο φωτεινή και υπέροχη είτε ως γυναίκα με κόκκινα μαλλιά, είτε ως κοριτσάκι με ξανθιές κοτσίδες.





Το «κυνηγόσκυλο», ο αδίστακτος και θηριώδης πολεμιστής, εμφανίζεται με... σκωτσέζικη φούστα και διάθεση ονειροπόλου, να χαράζει πορεία για... ψηλά!





Ο Τάιγουιν Λάνιστερ είναι ένας υπέροχος και επιβλητικός άνδρας στα γηρατειά του, αλλά εξίσου όμορφος και σε νεαρή ηλικία, πολλά χρόνια πριν καταγράψει τη μεγάλη επιτυχία στον ρόλο του πατέρα μίας δυναστείας που φαντάζειμ παντοδύναμη μέσα από μηχανορραφίες, προδοσίες και στρατηγικές.





Πήτερ Μπέιλις... Ο μηχανορράφος προαγωγός, ο οποίος ήταν ορφανός και στόχο έχει να κατακτήσει τον κόσμο. Εμβληματική φιγούρα και ρόλος, αλλά πιο εμβληματική μορφή στην... κανονική του ζωή! Μία μεταμόρφωση που... σπάει κόκαλα!





Ο άρχοντας Βάρυς είναι ένας ακόμα κομβικός ρόλος στη σειρά. Καραφλός, ευνούχος και στρατηγός στις μυστικές υπηρεσίες. Πώς ήταν πριν; Με μαλλιά, όχι... ευνούχος και με κυριλέ κοστούμι.





Όλα τα παραπάνω ενώ αναμένονται οι δύο επόμενοι γύροι της τεράστιας επιτυχίας. Μία είδηση που μπορεί να λυπήσει πολλούς, αφορά τον αριθμό των επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή προσανατολίζεται να μειώσει τον αριθμό των επόμενων δύο κύκλων από 10 που είναι, σε 7 ή ακόμη και 6. Γιατί; Διότι τα... χρήματα φτάνουν για συγκεκριμένες ώρες γυρίσματος, οι οποίες δεν αρκούν για 20 πανάκριβα επεισόδια ακόμη.
http://www.protothema.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ