23 Ιαν 2017

Το Highspeed 6 άλλαξε όνομα και πάει... Ισπανία

Σε «VOLCAN DE TENO» μετονομάστηκε το HIGHSPEED 6 από την ισπανική εταιρεία Naviera Armas, που το αγόρασε από την Hellenic Seaways.


Το ταχύπλοο τύπου catamaran, που κατασκευάστηκε το 2000, στην Αυστραλία, έχει μήκος 96 μέτρα, πλάτος 26,60 μέτρα και βύθισμα 4 μέτρα. Μεταφέρει 966 επιβάτες και 260 Ι.Χ.. Διαθέτει 4 κύριες μηχανές Ruston και αναπτύσσει ταχύτητα 40 κόμβων.

Η τιμή πώλησής του δεν έχει γίνει, ακόμα, γνωστή. Πάντως, τις τελευταίες μέρες, το πλοίο μεθόρμησε στην Ακτή Βασιλειάδη, κοντά στις πέτρινες δεξαμενές και αναμένεται να αποπλεύσει, με Ισπανούς ναυτικούς, ως μέλη του πληρώματος για το λιμάνι του Motril στην Ισπανία.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο είχε κατασκευαστεί για λογαριασμό άλλης ισπανικής εταιρείας, η οποία το πώλησε, το 2010, στην Hellenic Seaways, μετονομάστηκε από «Millennium» σε Highspeed 6 και δρομολογήθηκε, από το 2011, σε διάφορες γραμμές εσωτερικής ακτοπλοΐας, με επίκεντρο τις Κυκλάδες και αφετηρία τη Ραφήνα ή το Πειραιά και κάποια καλοκαίρια και το Ηράκλειο.

Είναι άγνωστο, ακόμα, σε ποια γραμμή θα δρομολογηθεί το «VOLCAN DE TENO» αλλά θεωρείται ότι αποτελεί την «απάντηση» της Naviera Armas στην ανταγωνίστρια Balearia, η οποία έχει ναυλώσει και δρομολογήσει στη γραμμή Ισπανίας- Αλγερίας το «Νήσος Χίος», επίσης της Hellenic Seaways.

Να σημειωθεί ότι μετά τον περασμένο Οκτώβριο το «Νήσος Χίος» είχε αντικατασταθεί στη παραπάνω γραμμή από ένα άλλο παλιό… γνώριμό μας, το «Denia Ciutat Creativa», το άλλοτε ονομαζόμενο «ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ».

Πάντως, τα ισπανικά site, όπως το www.eltambor.es αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα την είδηση της αγοράς του «VOLCAN DE TENO», κυρίως σε ότι αφορά εάν θα προσφέρει τα αναμενόμενα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ