23 Ιαν 2017

Παρέμβαση Ε.Ε.Σ.Π. σε υπ.Ναυτιλίας και HSW για τα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού

Με τη συμβολή της βουλευτού Α' Πειραιά κας. Ελένη Σταματάκη


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Γιάννη Θεοτοκά και τον Πρόεδρο της Hellenic Seaways κ. Τσάγκαρη είχε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου κ. Συξέρης για τα δρομολόγια του Πόρου και του Αργοσαρωνικού γενικότερα. Οι συναντήσεις έγιναν σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας και επιστολών του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου με Υπουργείο Ναυτιλίας και Hellenic Seaways για το θέμα της μη δημοσιοποίησης δρομολογίων μετά την 1η Φεβρουαρίου.

Τόσο ο κ.Θεοτοκάς όσο και ο κ.Τσάγκαρης, κατανόησαν τις αρνητικές επιπτώσεις στην Τουριστική Ανάπτυξη που έχει η μη γνωστοποίηση των δρομολογίων καθώς και ο μικρός αριθμός τους και διαβεβαίωσαν πως πολύ σύντομα και πάντως πριν τις 20 Φεβρουαρίου θα έχουν δημοσιοποιηθεί τα δρομολόγια για την τουριστική περίοδο, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και η καθυστέρηση οφείλεται σε επιμέρους τεχνικά ζητήματα τα οποία έπειτα απο τις παρεμβάσεις μας θα τακτοποιηθούν άμεσα. Ο κ. Συξέρης ενημέρωσε τους αρμοδίους πως ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο νόμιμο μέσο για την διασφάλιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων της περιοχής.

Επίσης ενημερωθήκαμε πως για την ερχόμενη Τουριστική περίοδο θα υπάρχουν και δυο καθημερινά δρομολόγια συμβατικών πλοίων για τον Πόρο (ένα πρωινό και ένα απογευματινό).

Για το θέμα των δρομολογίων πληροφορηθήκαμε πως εκτός από τον Ε.Ε.Σ.Π. έκαναν παρεμβάσεις στην HSW τόσο ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γ. Δημητριάδης όσο και ο κ. Σ.Σπυρίδων, ενώ σημαντική συμβολή είχε η βουλευτής Α' Πειραιά κα.Ελένη Σταματάκη




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ