19 Ιαν 2017

Το Lada Niva επιστρέφει και είναι...φοβερό!

Η ρώσικη εταιρεία επιβεβαίωσε πως η δεύτερη γενιά του Lada Niva θα μπει τελικά στην παραγωγή.


Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Με κάποιες μικρές αισθητικές και μηχανικές παρεμβάσεις, το αειθαλές Niva βρίσκεται 40 χρόνια στη αγορά αποτελώντας ένα από τα μακροβιότερα αυτοκίνητα παγκοσμίως. Όπως όλα δείχνουν, η Lada θα μας παρουσιάσει- πιθανότατα το 2018- τη δεύτερη γενιά του μοντέλου, η οποία θα έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από την υπάρχουσα έκδοση.

Για το συγκεκριμένο θέμα έκανε δηλώσεις πρόσφατα και ο πρόεδρος της AutoVaz, Nicolas Maure, ο οποίος ανέφερε πως το μοντέλο θα παρουσιαστεί σε ένα χρόνο από σήμερα, θα διαθέτει 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα και θα δανείζεται αρκετά μηχανικά στοιχεία από το Dacia Duster (η εταιρεία διατηρεί ήδη συνεργασία με τη Renault από την οποία προέκυψαν τα Vesta & XRAY).

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το μοντέλο παραγωγής, θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το πρωτότυπο XCODE που είδαμε πρόσφατα στην έκθεση της Μόσχας (2 φωτο.). Το συγκεκριμένο concept είχε αποσπάσει θετικές κριτικές με την εμφάνιση του, αλλά με τη σύγχρονη αισθητική του εσωτερικού του. Μάλιστα, η Lada είχε υποστηρίξει ότι το XCODE διέθετε σύστημα τετρακίνησης και τούρμπο μοτέρ, χωρίς βέβαια να παρουσιάσει περαιτέρω στοιχεία







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ