13 Ιαν 2017

Νέα κονσόλα από τη Nintendo - Πόσο θα πωλείται

Έτοιμη να βγει στην αγορά η νέα κονσόλα Switch της Nintendo, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου 2017 με τιμή περίπου 300 δολάρια.

Η νέα κονσόλα έχει το μέγεθος tablet, έχει ασύρματα κοντρόλ και μπορεί να συνδέεται με τηλεόραση. Το ζεύγος κοντρόλ «JoyCon» που περιλαμβάνει θα έχουν αισθητήρες κίνησης και ανάδρασης. Η οθόνη του tablet θα έχει λειτουργία αφής. Ένας από τους ελεγκτές JoyCon θα έχει ένα κουμπί για screenshots ώστε να μπορεί ο χρήστης να μοιράζεται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης τα αποτελέσματα που θα πετυχαίνει, ενώ μελλοντικά προβλέπεται ότι θα έχει και δυνατότητα καταγραφής βίντεο.

Θα έχει επίσης μία κάμερα υπερύθρων για την ανίχνευση της κίνησης του χεριού ενός παίκτη.

Η κονσόλα θα κυκλοφορήσει με ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι Zelda. Παρ' όλ' αυτά, σημειώνει το Bloomberg, τίποτα δεν φαίνεται ότι είναι αρκετό για να πειστούν οι επενδυτές ότι το νέο προϊόν θα είναι κερδοφόρο για την εταιρεία, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 5,8% στα 23.750 γεν μετά την παρουσίαση που έλαβε χώρα στο Τόκιο.Η Nintendo υπολογίζει στη νέα κονσόλα, θεωρώντας την ως ένα μέσο αντιστροφής της αρνητικής εικόνας που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα παραγωγής κονσόλας. Το 2012 είχε κυκλοφορήσει μάλιστα τον διάδοχο του δημοφιλούς Wii που όμως απέτυχε οικτρά.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, το πολυαναμενόμενο παιχνίδι Super Mario Run έκανε ένα ντεμπούτο πολύ κατώτερο των προσδοκιών.

Οι δυο πρώτες εβδομάδες πωλήσεων θα είναι κρίσιμης σημασίας για τη Nintendo και θα πρέπει να πουλήσει 2 εκατ. μονάδες, για να πετύχει τις προβλέψεις που ή ίδια έχει κάνει για το τρέχον τρίμηνο. Σε κάθε περίπτωση, η επίδοση της Switch θα κριθεί από την αρχή της κυκλοφορίας της, αναφέρουν αναλυτές. .

Σύμφωνα με τη Nintendo η μπαταρία της νέας κονσόλας θα προσφέρει 2,5-6 ώρες παιχνιδιού, ενώ η δέσμευσή της για γραφικά υψηλής ποιότητας σε μια φορητή συσκευή επαφίεται στην ικανότητά της να μεγιστοποιήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το θέμα της μπαταρίας είναι μια σημαντική παράμετρος. Υπενθυμίζεται η αναταραχή που είχε προκαλέσει το 2016 η υπόθεση με τη μπαταρία των Note 7 της Samsung που είχε πλήξει την αξιοπιστία της εταιρείας, η οποία είχε αναγκαστεί να ζητήσει τη διακοπή χρήσης του συγκεκριμένου μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...