5 Ιαν 2017

O Δ. Πειραιά για τα φαινόμενα βανδαλισμού στους κήπους

Την αντίδραση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, αρμοδίου για το πράσινο του Δήμου Πειραιά, Σταύρου Βοϊδονικόλα, προκάλεσε
επώνυμη καταγγελία πολίτη στο Facebook για την κατάσταση των κήπων στην Τερψιθέα. Στην ανάρτησή του ο χρήστης κατηγορεί εμμέσως την δημοτική αρχή ότι δεν ενδιαφέρεται για τους κήπους αφήνοντάς τους να καταστρέφονται.

«Είναι αλήθεια πώς τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βανδαλισμού στους κήπους με πτώσεις δέντρων και κατεστραμμένα παγκάκια. Εμείς σαν δημοτική αρχή έχουμε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη περιοχή αλλά και γενικότερα για το πράσινο ολόκληρης της πόλης, παίρνοντας, μάλιστα, πέρυσι για πρώτη φορά το βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για την ανάπλαση πλατειών, την ανακαίνιση πεζοδρόμων αλλά και για τη δημιουργία παιδικών χαρών που έχει επιτύχει τα τελευταία δυο χρόνια.

Οι συμπολίτες μας πρέπει να καταλάβουν ότι το πράσινο είναι δική τους περιουσία και πρέπει να το προστατεύουν και να το φροντίζουν σε κάθε περίπτωση. Όσον αφορά τους βανδαλισμούς έχουν τονίσει πολλές φορές με δηλώσεις και του δημάρχου ότι είμαστε ενάντια σε αυτούς και προσπαθούμε να τους αντιμετωπίσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε. Αλλά είναι πραγματικά δύσκολο αν γίνει αυτό όταν το προσωπικό της αστυνομίας και της υπηρεσίας Πρασίνου έχει περικοπεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να αποκτήσουν την κατάλληλη παιδεία για να σέβονται τον τόπο που ζουν και να μην τον καταστρέφουν» δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο κύριος Βοϊδονικόλας.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ