23 Ιαν 2017

Τα τηλεοπτικά πρότζεκτ που επιστρέφουν από το παρελθόν! Από τη «Φάρμα» στο «Survivor» και τον «Τροχό της τύχης»

Οι ιθύνοντες των καναλιών ανοίγουν το χρονοντούλαπο της TV, βρίσκουν αγαπημένα φορμάτ παλαιότερων δεκαετιών, τα
«ξαναζεσταίνουν», βάζουν λίγο «αλατοπίπερο» και τα ξανασερβίρουν τις τελευταίες σεζόν.

Από την Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Φάρμα

Έκανε το ντεμπούτο του, δεκαπέντε χρόνια πριν, από τη συχνότητα του Mega, και προβλήθηκε για δύο σεζόν, το 2002 και το 2004. Μία ομάδα παικτών έμενε σε ένα σπίτι, έξω από την πόλη, όπου όχι μόνο έκανε όλες τις δουλειές εντός αλλά έπρεπε να εξασφαλίσει και το φαγητό του, καλλιεργώντας χωράφια, φτιάχνοντας τυρί και φυσικά κάνοντας πολλές και δύσκολες, μεσαιωνικές δοκιμασίες στον αχυρώνα. Το 2003, μάλιστα, προβλήθηκε και μία special edition με αναγνωρίσιμα πρόσωπα, όπως την Άντζυ Σαμίου και τον Άγγελο Πυριόχο. Οικοδεσπότης ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος σχεδόν δύο δεκαετίες μετά καλείται να το ξαναπαρουσιάσει, αυτή τη φορά στον Ant1. Η εκπομπή θα βγει στον αέρα, όπως όλα δείχνουν, στα μέσα Μαρτίου ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το αν θα δούμε celebrities, καθώς και οι κανονισμοί.




So you think you can dance

Ένα φορμάτ γαλλικής παραγωγής, που αφορούσε σε επίδοξους χορευτές, ήρθε στο Mega, το 2007, με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά και κριτική επιτροπή την Εβελίνα Παπούλια, τον Πάνο Μεταξόπουλο και το Μιχάλη Ναλμπάντη. Έπειτα από οντισιόν σε Ελλάδα, Κύπρο, Νέα Υόρκη και Μελβούρνη, το team των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, γεγονός που εντυπωσίασε το κοινό και χάρισε στο πάλαι πότε μεγάλο κανάλι υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Λόγω της επιτυχίας, προβλήθηκε και δεύτερη σεζόν, ενώ το «So you think you can dance» θα κάνει come back στο σταθμό του Αμαρουσίου με παρουσιάστρια τη Δούκισσα Νομικού.




Deal

Ένα από τα τηλεπαιχνίδια που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία στη μικρή οθόνη! «Πρωτοεμφανίστηκε» το 2005, στον Ant1, και κράτησε συντροφιά για τρεις σεζόν, ενώ προβλήθηκε και η «Super Deal» εκδοχή που χάριζε περισσότερα χρήματα στους παίκτες του. Ρίσκο, πρόκληση, αδρεναλίνη, πολλά λεφτά και έξυπνα τρικ στους κανονισμούς, όπως αυτό με το δικηγόρο (από το εν λόγω κόνσεπτ έγινε ευρέως γνωστός και ο Γιάννης Μαρακάκης) και τον τραπεζίτη ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του φορμάτ, που το έκαναν ιδιαίτερα ελκυστικό στους τηλεθεατές, Για τη μεγάλη επιτυχία, μερίδιο είχε και ο Χρήστος Φερεντίνος, ένας άνθρωπος – μετρ στα τηλεπαιχνίδια, ο οποίος ανέλαβε ξανά την παρουσίαση του, στις αρχές της φετινής χρονιάς στον Alpha. Το «Deal» συνεχίζει να χτυπά κόκκινο στους πίνακες της Nielsen και θεωρείται ένας από τους «νικητές» της χρονιάς!




Τροχός της τύχης

Με διαφορά, το πιο επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι των πρώτων χρόνων της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η μεταφορά του δημοφιλούς αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού «Wheel of Fortune», έκανε πρεμιέρα το 1990 και προβλήθηκε στον Αnt1 μέχρι και το 1996. Γιώργος Πολυχρονίου, Παύλος Χαϊκάλης, Δάνης Κατρανίδης ανέλαβαν διαδοχικά την παρουσίαση, ενώ στο παιχνίδι συμμετείχαν τρεις παίκτες, οι οποίοι γύριζαν τον τροχό, επέλεγαν σύμφωνα της αλφαβήτου και κέρδιζαν χρήματα. Ο πρώτος παίκτης, που θα έβρισκε την κρυμμένη λέξη ή φράση, κέρδιζε όσα είχε συγκεντρώσει στον γύρο. Ο παίκτης, που είχε τα περισσότερα χρήματα στο τέλος του βασικού μέρους του παιχνιδιού, ήταν ο μεγάλος νικητής και έπαιζε στον τελικό για επιπλέον κέρδη. Το 2015 επέστρεψε στη συχνότητα του Star με οικοδεσπότη τον Πέτρο Πολυχρονίδη και τη Τζούλια Νόβα στο πλευρό του.




Το μεγάλο παζάρι

Ήταν μία από τις πιο ένδοξες στιγμές του Ανδρέα Μικρούτσικου, ο οποίος, το 1991 άφησε εποχή στο Mega. Οι παίκτες αναλάμβαναν να κάνουν όλα τα «θελήματα» του Ανδρέα σε δοκιμασίες με χρηματικά έπαθλα, που στη συνέχεια διαπραγματευόταν με «δέλεαρ» τις κουρτίνες «Ένα», «Δύο», «Τρία». Σε όλα αυτά, φυσικά, καιροφυλακτούσε ο Ζονκ, που έσπερνε απογοήτευση! Το 2006 ξαναβγήκε στον αέρα από τη συχνότητα του Alpha με τον ίδιο παρουσιαστή, ενώ αυτή την περίοδο «μαγειρεύεται» και πάλι για το Σκαϊ με το όνομα «Κάνε Παζάρι». Η Ντορέττα Παπαδημητρίου θα κάνει καθημερινά παζάρι με διαγωνιζόμενους, που επιλέγει από το πολυπληθές κοινό, τους υποβάλλει σε δοκιμασίες και τους χαρίζει χρήματα και πλούσια δώρα.




Survivor

Το εν λόγω πρότζεκτ προβάλλεται σε πάνω από 70 χώρες στον κόσμο, έχει στο ενεργητικό του επτά βραβεία ΕMMY και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην τηλεόραση του Σκαϊ για να κατακτήσει και πάλι το ελληνικό κοινό με παρουσιαστή το Σάκη Τανιμανίδη. Μια ομάδα από 24 ανθρώπους καλούνται να επιβιώσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο νησί, στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο, για βδομάδες, έχοντας στις αποσκευές τους τα απαραίτητα ρούχα και βασική προμήθεια φαγητού. Το «Survivor» ξεκινά, το Φεβρουάριο, με μία βασική διαφορά, σε σχέση με όσες παραλλαγές έχουμε δει. Θα πάρουν μέρος 12 παίκτες που επιλέχτηκαν μέσα από εκατοντάδες συμμετοχές και 12 πρόσωπα που έχουν γίνει γνωστά στην Ελλάδα μέσα από τη δουλειά τους. Tο «ριάλιτι», όμως, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τους Έλληνες τηλεθεατές. Το 2003 συστήθηκε μέσα από το κανάλι του Mega και με τρεις σεζόν, εκ των οποίων η μία αφορούσε σε παίκτες από Ελλάδα και Τουρκία, προκάλεσε αίσθηση. Οικοδεσπότες των προηγούμενων κύκλων, οι Γρηγόρης Αρναούτογλου και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.




Master Chef

Ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής που έγινε για τα ελληνικά δεδομένα μεταδόθηκε για πρώτη φορά, το 2010, στο Mega. Η Ευγενία Μανωλίδου παρουσιάστρια, οι Δημήτρης Σκαρμούτσος, Λευτέρης Λαζάρου και Γιάννης Λουκάκος κριτές και ο Άκης Πετρετζίκης ο μεγάλος νικητής του πρώτου κύκλου άφησαν το στίγμα τους. Ο δεύτερος κύκλος, το 2012, με οικοδέσποινα τη Μαίρη Συνατσάκη, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω οικονομικών προβλημάτων ενώ από εκείνη τη στιγμή δεν ήταν λίγοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που «διεκδίκησαν» τα δικαιώματα του πρότζεκτ. Τελικά, ο νέος κύκλος «Master Chef» θα βγει ξανά στον αέρα, το προσεχές διάστημα, στο Star, ανανεωμένο με παρουσιαστή και κριτές που κρατιούνται μέχρι αυτή τη στιγμή… επτασφράγιστο μυστικό!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ