8 Φεβ 2017

Η "μητέρα Τερέζα" του Κερατσινίου!Έγινε ανάδοχος σε 15 παιδιά - Μοιράζει αγάπη και μητρικό χάδι

Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να βάλει τέλος ή έστω να περιορίσει, το φαινόμενο της εγκατάλειψης μωρών στα μαιευτήρια,
ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη τα παιδικά χωριά SOS, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr. Τα εγκαταλελειμμένα βρέφη θα μεταφέρονται πια σε ειδικά διαμορφωμένη δομή και με ταχύτατες διαδικασίες θα πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες.

Η κυρία Αγγελική Δερμάτη από το Κερατσίνι, η πρώτη ανάδοχος μητέρα στην Ελλάδα, μίλησε στην κάμερα του Star για την απόφαση της να μεγαλώσει ... 18 παιδιά, από τα οποία μόνο τρία βγήκαν από τα σπλάχνα της!

«Τρία παιδιά ήταν της κοιλιάς και 15 ήταν της καρδιάς. Δεν μπορώ να ζήσω, δίχως παιδί. Έχω πάρει και μαμά και μωρό! Η μαμά ήταν 15 χρονών και το μωράκι της, 12 μηνών», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Αγγελική.




Λόγω του ότι είχε δικά της παιδιά, η ίδια δεν μπόρεσε να υιοθετήσει. Τα έπαιρνε όμως στην αγκαλιά της από μωράκια και τα μεγάλωνε, ωσότου βρίσκονταν για εκείνα μόνιμες οικογένειες. Δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα και πλέον δηλώνει περήφανα ανάδοχη γιαγιά.

Το τελευταίο διάστημα πολλά μωράκια έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους σε δημόσια μαιευτήρια. Για τις ψυχούλες αυτές όμως όσο γλυκό κι αν είναι το χάδι μιας νοσηλεύτριας δεν είναι αρκετό.

Από δω και στο εξής όσα βρέφη και νήπια εγκαταλείπονται σε δημόσια νοσοκομεία θα μεταφέρονται στο αναρρωτήριο Πεντέλης και από εκεί με ταχύτατες πλέον διαδικασίες θα επιλέγονται οι οικογένειες, οι οποίες θα τους δώσουν όσα τους στέρησαν οι ίδιοι τους οι γονείς, μια οικογένεια και ένα σπίτι. Ήδη από χθες Δευτέρα, μεταφέρθηκαν στον ξενώνα του αναρρωτηρίου Πεντέλης 9 εγκαταλελειμμένα παιδιά. Ενώ, όπως ανακοίνωσε, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου το προσχέδιο νόμου που θα επιταχύνει την αναδοχή και την υιοθεσία είναι έτοιμο να κατατεθεί προς δημόσια διαβούλευση.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ