4 Φεβ 2017

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 21 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7

Σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε σήμερα στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», το ετήσιο μνημόσυνο, για τα 21 νεαρά θύματα της Θύρας 7  που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΑΕΚ πριν από 36 χρόνια.


Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7, από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη  Μώραλη και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά ο κ. Κώστας Χολέβας και εκ μέρους του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ο Πρόεδρος κ. Γιώργος  Δαρίβας.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπής μίλησε για τους ήρωες – όπως χαρακτηριστικά είπε -  της Θύρας 7,  οι οποίοι έφυγαν νωρίς, αλλά η μνήμη τους παραμένει ζωντανή  στις καρδιές του φίλαθλου κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του μετά το πέρας του μνημοσύνου, τόνισε:

«Είναι μια ημέρα μνήμης για την ομάδα του Ολυμπιακού, για την πόλη του Πειραιά, για το ποδόσφαιρο, για τη χώρα. Πριν 36 χρόνια έγινε το πιο τραγικό δυστύχημα, με 21 θύματα που "έφυγαν" αδικαιολόγητα, ενώ πήγαν στο γήπεδο για να χαρούν τη νίκη της ομάδας τους. Τα γεγονότα είναι γνωστά. Ποτέ δεν βρέθηκαν οι υπαίτιοι, ποτέ δεν βρέθηκαν οι ένοχοι αυτής της ιστορίας. Εμείς έχουμε χρέος ως πόλη, ως Σύλλογος, ως ποδόσφαιρο, να τιμούμε και να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη τους. Έτσι, έγινε και φέτος το ετήσιο μνημόσυνο, παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του Ολυμπιακού και αυτό θα έλεγα δείχνει το μεγαλείο του Σωματείου. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του,  ξέρει να θυμάται, ξέρει να τιμά και θα το πράττει και τα επόμενα χρόνια. Ως Δήμος Πειραιά, πάντα θα είμαστε παρόντες εδώ,  όλοι, ώστε να μείνει άσβεστη η μνήμη αυτών των παιδιών».
Στην επιμνημόσυνη δέηση,  παιάνισε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...