10 Φεβ 2017

Δ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Απλήρωτοι συμβασιούχοι με 24μηνα από το Δεκέμβριο

Στη μακρά λίστα των απλήρωτων συμβασιούχων εντάχθηκαν από χτες και οι εργαζόμενοι του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, «θύματα» της
μη κατάθεσης από την κυβέρνηση της ρύθμισης για τα δεδουλευμένα τους. Οι συμβασιούχοι έλαβαν τελευταία φόρα χρήματα στις 27 Δεκεμβρίου 2016. Πλέον περιμένουν με αγωνία τη ρύθμιση από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου να λάβουν τα χρήματα τους, με τα περιθώρια ωστόσο να στενεύουν.

Σύμφωνα με την καταγγελία εργαζομένου, ο ίδιος εργάζεται με σύμβαση από τον Φεβρουάριο του 2015 στον τομέα καθαριότητας, ενώ απομένουν δύο ακόμα μισθοδοσίες, στον ίδιο και σε συναδέλφους του, για να κλείσει το 24μηνο ο επίτροπος «δεν υπέγραψε την πληρωμή μας , μην αναγνωρίζοντας τη νέα σύμβαση που έχουμε υπογράψει πριν κλείσουμε το 24μηνο».

«Έμεις ενημερωθήκαμε ότι δεν θα πληρωθούμε στις 9/2/2017…..λίγες ώρες πριν την πληρωμή», μας ανέφερε ο αναγνώστης της aftodioikisis.gr, μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Όπως σημείωσε ο ίδιος «ο επίτροπος δεν υπέγραψε την εντολή για τη μισθοδοσία μην αναγνωρίζοντας τη νέα σύμβαση».

Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και άλλους συναδέλφους του, σε συνάντηση που είχαν με τον Δημαρχο τους τόνισε ότι: «Ο επίτροπος είναι έκθετος για αυτή την κίνηση, δηλαδή πριν τη λήξη του 24μηνου να μην μας υπογράφει εντάλματα πληρωμής και ενώ είναι σε ισχύ μια σύμβαση».

Πάντως οι συμβασιούχοι σημειώνουν ότι ο επίτροπος «δεν τους έχει επιστρέψει το ένταλμα και το έχει σε αναμονή μήπως στο μεταξύ περάσει η ρύθμιση για τα δεδουλευμένα». Ομως προσθέτουν είναι γεγονός ότι αφού «δεν υπέγραψε εμεής ήδη έχουμε χάσει την ημερομηνία πληρωμής στις 10/2/2017.

Οι συμβασιούχοι επίσης επισημαίνουν πως ο Δήμαρχος, δεσμεύτηκε ότι «θα κάνει ότι μπορεί να μεταπείσει τον επίτροπο και να πληρωθούμε στις 27/2/2017 που είναι η επόμενη ημερομηνία πληρωμής». Οπως υποστηρίζουν αυτό «συμβαίνει γιατί τα εντάλματα υπογράφονται στην αρχή κάθε χρονιάς και ισχύουν για όλο το χρόνο και πιθανά ο επίτροπο να φοβήθηκε και να μην τα υπέγραψε με τον κίνδυνο να γίνει κάποια πληρωμή και μετά το πέρας του 24μηνου, και γι’ αυτό αποφάσισε να μην τα υπογράψει καθόλου».
http://www.aftodioikisi.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ