6 Φεβ 2017

Στόχος η ενίσχυση της κρουαζιέρας

Ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


Τα ζητήματα του κλάδου της κρουαζιέρας συζητήθηκαν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, σε ειδική σύσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τους εκπροσώπους της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων της Ναυτιλίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ΓΓ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης, στελέχη της ΓΓΛΛΠΝΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Κόντες, ο Γ.Γ. της Ένωσης, Cpt. Γιώργος Κουμπενάς και ο κ. Αντώνης Καλούδης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης.

Συζητήθηκαν ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών σε λιμάνια κρουαζιέρας, το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ναύδετα και την επιτάχυνση των διαδικασιών, με τις οποίες εκδίδονται βίζες για τους τουρίστες από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και η Κροατία. Ο κ. Καλούδης δήλωσε, ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η φετινή χρονιά στην κρουαζιέρα θα είναι καλή. Κατά συνέπεια πρέπει να μη χαθεί η ευκαιρία και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, για να κρατήσει η χώρα και την επόμενη χρονιά το ίδιο επίπεδο προσεγγίσεων.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέλαβε την πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα σύσκεψη, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, που θα αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας για τουρίστες από Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Κροατία και Τουρκία. Στο άμεσα προσεχές χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας.

Ο κ. Κουρουμπλής μετέφερε τη βούληση της κυβέρνησης, και μάλιστα προσωπικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί το HOME PORTING (έναρξη και τερματισμός της κρουαζιέρας στο ίδιο λιμάνι) στην Ελλάδα. Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία του Ιδιωτικού με τον Δημόσιο Τομέα για την αξιοποίηση ορισμένων λιμανιών, που σχετίζονται με την κρουαζιέρα.

Με την ιδιότητα του πλοιάρχου, ο κ. Κουμπενάς έθεσε τα ζητήματα της φορολόγησης των ναυτικών και της ναυτικής εκπαίδευσης και είχε πλήρη ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη πάρει ο κ. Κουρουμπλής. Συζητήθηκε επίσης η προοπτική ενοποίησης του Μουσείου Εμπορικής Ναυτιλίας με τον μουσειακό χώρο που λειτουργεί στο Liberty Hellas.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ