3 Φεβ 2017

Από σήμερα η «απανταχούσα» με τις νέες εισφορές!

Από σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, θα αρχίσει να αποστέλλεται η «απανταχούσα» με τις νέες εισφορές σε 1 εκ.
400 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.



Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα αποστέλλονται 50.000 – 80.000 ραβασάκια την ημέρα.

Τα ειδοποιητήρια αφορούν τόσο τις εισφορές Ιανουαρίου που πρέπει να πληρωθούν το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου όσο και αυτές του Φεβρουαρίου που πρέπει να καταβληθούν έως τις 31Μαρτίου 2017.

Το υπουργείο εργασίας απαντώντας στις διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων ότι θα λάβουν τα ραβασάκια λίγο πριν λήξει η προθεσμία πληρωμής στις 28 Φεβρουαρίου ενημερώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η αντίστοιχη ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του ταμείου www.efka.gov.gr, όπου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους, με τον κωδικό TAXIS και στη συνέχεια με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.

Οι εισφορές έχουν υπολογιστεί επί του εισοδήματος του 2015 το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υψηλότερο από το εισόδημα του 2016 με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2017 (στην συνέχεια γίνεται συμψηφισμός) να προπληρώνει το κράτος.

Όσοι έκλεισαν τα μπλοκάκια τους και διέκοψαν τη δραστηριότητά τους έως 31/12/2016 δεν είναι ενεργοί ασφαλιστικά και δεν έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών.

Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της ασφάλισης, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια και έως δύο εργοδότες που θα ζητήσουν τη συμμετοχή του εργοδότη στο ασφάλιστρο θα πρέπει να περιμένουν πολλούς μήνες για κάνουν χρήση της πλατφόρμας που υποσχέθηκε το υπουργείο εργασίας.
nextdeal.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ