14 Φεβ 2017

Στους δρόμους της Αθήνας σήμερα οι αγρότες - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Από τα μπλόκα, στους αθηναϊκούς δρόμους. Η πρωτεύουσα ετοιμάζεται για το Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες (στις 13.30 μετά το μεσημέρι) στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα. Παράλληλα, για ο Σύλλογος Εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης Σωματεία και Ομοσπονδίες και το ΠΑΜΕ.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Για να διευκολύνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3. Σε στάση εργασίας προχωρεί και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής από τις 12:30 έως τις 15:30 και Συνδικάτο εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου.

Η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας και του Πλατύκαμπου.

Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας τηρούν στάση αναμονής μέχρι τη συνάντηση που θα έχουν μεθαύριο Πέμπτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η «απόβαση» των Κρητικών

Στην Αθήνα έφτασαν στις 06:30 περίπου το πρωί, οι αγρότες από τα Χανιά για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο. Την ίδια ώρα στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν και οι αγρότες από το Ηράκλειο.

Μετά την σημερινή κινητοποίηση, οι αγρότες των Χανίων αναμένεται να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για να επιστρέψουν στα Χανιά και να συνεχίσουν τα μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια ενω το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι αγρότες του Ηρακλείου στο μπλόκο των Πραιτωρίων, όπως σημειώνει το flashnews.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη την Κυριακή το απόγευμα, από τα μέλη της Παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής των αγροτών του νησιού που συνεδρίασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, στις 8 Μαρτίου οι αγρότες του νησιού θα πραγματοποιήσουν παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματά τους και ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ