1 Φεβ 2017

Καταγγελία Παπανικολάου: Έχω διασωληνομένους εκτός ΜΕΘ στο Κρατικό Νίκαιας!

Καταγγελία από τον διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά. Κάνει λόγο για έλλειψη προσωπικού και κρεβατιών, περιγράφοντας μια δραματική κατάσταση με ασθενείς
διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ επί τέσσερις ημέρες
Ο Παναγιώτης Παπανικολάου είναι νευροχειρουργός και διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά “Άγιος Παντελεήμων”, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και δημοτικός σύμβουλος στο Περιστέρι με την Αριστερή Κίνηση.
Πριν λίγες ημέρες έκανε λόγο για ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό. Μιλώντας στο Έθνος, έλεγε ενδεικτικά πως στα ελληνικά νοσοκομεία αναλογεί μία νοσηλεύτρια σε 20 ή 40 ασθενείς. Όλα αυτά την ώρα που η παραβατικότητα στα νοσοκομεία βρίσκεται σε έξαρση.
“Τα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου λειτουργούν καθημερινά, όπως και τα απεικονιστικά εργαστήρια. Κάθε τέσσερις μέρες, υπάρχει γενική εφημερία και εκατοντάδες ανθρώπων συρρέουν στο νοσοκομείο. Το προσωπικό ασφαλείας πρέπει να υποστηρίζει το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών. Εμείς πιστεύουμε στην κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Η επιλογή της Πολιτείας είναι να υπογράφει ατομικές συμβάσεις. Έστω και με τον τρόπο αυτό, ήρθαν στο Κρατικό της Νίκαιας 16 άτομα, αλλά χρειαζόμαστε άλλους 30″, σημείωνε.
Σήμερα, ο Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επιτίθεται στην κυβέρνηση αναφέροντας πως στο Γενικό Νίκαιας υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο διασωληνωμένοι άνθρωποι εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο τμήμα του, επί τέσσερις ημέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ