7 Φεβ 2017

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ στον Πειραιά

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στις 18:30' εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την άνοια και την αντιμετώπισή της μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, ενός εκ των παλαιοτέρων επτανησιακών σωματείων με ενεργή δράση από το 1922 έως σήμερα και θα έχει ως ομιλήτριες την διακεκριμένη νευρολόγο-ψυχίατρο κ. Παρασκευή Σακκά, επ. πρόεδρο της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, και την κλινική νευροψυχολόγο κ. Ελένη Μαργιώτη από την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης-συζήτησης είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, τους επαγγελματίες υγείας και τους κοινωνικούς φορείς του Πειραιά στο μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ. Επίσης θα τονιστεί η αναγκαιότητα αποτίμησης και ελάφρυνσηςτου φορτίου των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

H Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 από συγγενείς ανοϊκών ασθενών και επαγγελματίες Υγείας που ασχολούνται με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συνεργασία των Δήμων λειτουργεί τέσσερα Κέντρα Ημέρας για άτομα με άνοια στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή πρωτευούσης, με Ιατρεία Μνήμης, θεραπείες ενδυνάμωσης νοητικών λειτουργιών, ατομική και ομαδική δημιουργική απασχόληση, προγράμματα γυμναστικής και πολλές ειδικές θεραπείες, όπως θεραπείες τέχνης, θεραπεία δια αναμνήσεων, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία κ.α. Παράλληλα, λειτουργεί το Πρόγραμμα “Φροντίδα στο σπίτι”, το οποίο απευθύνεται σε οικογένειες ανοϊκών ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω της βαρύτητας της νόσου ή άλλων προβλημάτων.

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο της κοινωνίας και του Δήμου Πειραιά με την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, με την προσδοκία να οδηγήσει στην δημιουργία ενός Κέντρου Ημέρας στον Πειραιά.









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ