9 Φεβ 2017

Σαλπάρει για τελευταία φορά πριν γίνει παλιοσίδερα το «Παναγία Τήνου»

Να λύσει κάβους για τελευταία φορά, πριν γίνει παλιοσίδερα στην Τουρκία, ετοιμάζεται το Παναγία Τήνου. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που παρέμενε μισοβυθισμένο στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά από πέρυσι το Πάσχα, ανέκτησε την πλευστότητά του και ξεκόλλησε από τον πυθμένα στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσεης και απομάκρυνσής του.

Το έργο που ξεκίνησε στα τέλη Ιανούαρίου έχει αναλάβει από τον ΟΛΠ η νέα ιδιοκτήτρια εταιρείας του Antipollution ANE,η οποία απέκτησε και τηνκυριότητα έπειτα από σχετικό πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Στην παρούσα φάση το πλοίο έχει ακόμα μικρή κλιση, καθώς συνεχίζεται η απάντληση των υδάτων που είχαν εισρεύσει μετά την προσωρινή στεγανοποίηση των υφάλων του από ειδικευμένους δύτες και τεχνικούς.

Πηγές, με συμμετεοχή στην επιχείρηση απομάκρυνσης, διατυπώνουν στην Κ την εκτίμηση πως αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς και δεν μπορούν να αποκλειστούν απρόοπτα, το Παναγία Τήνου θα είναι έτοιμο να αναχωρήσει για τα διαλυτήρια της Τουρκίας στην επόμενη εβδομάδα.

Το πλοίο παρέμενε δεμένο στον Πειραιά από τα τέλη του 2014.

Μνημείο μιας άλλης εποχής αλλά και των σύγχρονων αγκυλώσεων του Δημοσίου που δεν επέτρεψαν τη διάσωσή του νωρίτερα, πριν δηλαδή μπλοκάρει το λιμάνι αλλά και πριν απαξιωθεί εντελώς.

Το ναυάγιο έλαβε χώρα το πρωί της 26ης Απριλίου, τη Μεγάλη Τετάρτη του 2016, όταν άρχισε η εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα αν κάτσι στη λάσπη του βυθού του λιμανιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ