18 Φεβ 2017

Βαρουφάκης: Όταν έκλεισαν οι τράπεζες στην Κύπρο ήταν πρόβα για την Ελλάδα

«Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει να υπογράψει ένα 4ο μνημόνιο» εκτιμά ο πρωταγωνιστής των γεγονότων του 2015, Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε στον Alpha στην εκπομπή Checkpoint η οποία θα μεταδοθεί το Σάββατο στις 00:45.

Όπως υποστηρίζει ότι «το 3ο μνημόνιο ήταν σχεδιασμένο να αποτύχει και ήταν το σχέδιο του Σόιμπλε για αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ».

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο Σόιμπλε του είχε πει ότι «δεν υπάρχει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση που να μπορεί να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ».

Στην ερώτηση για τα σχέδια κοπής εθνικού νομίσματος στη Ρωσία δηλώνει ότι «δεν υπήρχε σχέδιο να τυπώσουμε δραχμή στη Ρωσία».

Μιλώντας για την περίοδο πριν βρεθεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είχε παρουσιάσει την στάση που θα έπρεπε να κρατήσει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

«Το 2013 όταν έκλεισαν οι τράπεζες στην Κύπρο είπα στους συντρόφους μου στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι η πρόβα τζενεράλε αυτού που θα συμβεί στην Ελλάδα την επόμενη της εκλογής σας» ανέφερε.


Ο κ. Βαρουφάκης είναι ιδιαίτερα επικριτικός με τον κ. Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ότι «έδωσε το χέρι του στον καρχαρία ελπίζοντας ότι δεν θα τον φάει ολόκληρο γιατί θα χορτάσει με το χέρι».

Τέλος ο κ. Βαρουφάκης περιγράφει όλα όσα συνέβησαν στη Ρίγα στις 26 Απριλίου του 2015, όπου, υπήρξε, όπως υποστηρίζει , ειλημμένη απόφαση για την απομόνωση της Ελλάδας μέσω εκείνου, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να του αφαιρέσει τη διαπραγμάτευση.

Για την σχέση του με τον σημερινό υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο τονίζει : «Με τον Τσακαλώτο είχαμε ένα κοινό μέτωπο. Εδώ και ενάμισι χρόνο κάνει πράγματα που δεν δικαιολογούνται. Δεν έχω επικοινωνία μαζί του».
Tromaktiko




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ