21 Φεβ 2017

Πηγή κινδύνου τα εγκαταλελειμμένα πεζοδρόμια στο Δ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας (φωτό) - Τραυματίστηκε ηλικιωμένη

Η άθλια κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων στο Κερατσίνι δεν δημιουργεί μόνο έντονη δυσφορία στους δημότες, ούτε απλά δείχνει μια εικόνα εγκατάλειψης από τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο και την Δημοτική Αρχή. Συνιστά πια έναν παράγοντα επικινδυνότητας για τους πολίτες. Πολλά πεζοδρόμια είναι σπασμένα, ενώ σε πολλά σημεία, σε άλλα λείπουν πλάκες, σε άλλα εξέχουν μεταλλικές κατασκευές από ταμπέλες που προϋπήρχαν και βγήκαν. Πολλά δε είναι κατειλημμένα σχεδόν μέχρι τον δρόμο από εταιρείες αυτοκινήτων (πχ Γρηγορίου Λαμπράκη) ή καφετέριες (πχ Π. Τσαλδάρη) ή άλλα είναι παρκαρισμένα μισά στο δρόμο και μισά στο πεζοδρόμιο. Αποτέλεσμα; Οι δημότες «ακροβατούν» για να περπατήσουν στα πεζοδρόμια και σε πολλές περιπτώσεις τρώνε κυριολεκτικά τούμπες.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στις 16-02-2017 έξω από το υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη.Η κυρία Δήμητρα Μαρ… προσπαθώντας να πάει στην Τράπεζα μαζί με την κόρη της για τη σύνταξη, έπρεπε να περάσει μπροστά από ένα κατειλημμένο από εταιρεία Αυτοκινήτων πεζοδρόμιο, το ίδιο συνέβαινε και στον χώρο του πεζοδρομίου μπροστά στην Εθνική Τράπεζα και μάλιστα από αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες και από λακούβες και μεταλλικές βάσεις. Έπεσε, εάν και την κράταγε η κόρη της, έσπασε το γόνατό της και τη μύτη της και υπέστη σοκ, και ευτυχώς που υπήρχε η άμεση φροντίδα των γιατρών από το εφημερεύον Νοσοκομείο της Νίκαιας και συγκεκριμένα από το χειρουργικό τμήμα του καθώς και το ορθοπεδικό και Ω.Ρ.Λ όπου την εγχείρησαν άμεσα. Διαφορετικά μπορεί να υπήρχαν και μεγαλύτερα προβλήματα. Ας ληφθεί δε υπόψη ότι από το σημείο αυτό περνούν χιλιάδες μεγάλοι άνθρωποι, συνταξιούχοι της περιοχής λόγω της Τράπεζας.

Τα ερωτήματα τίθενται ευθέως. Τι κάνει ο Δήμαρχος με τα πεζοδρόμια; Γιατί η πόλη έχει αυτή την εικόνα εγκατάλειψης; Γιατί δεν μιλάει και δεν κάνει τίποτα για τις αυθαίρετες καταλήψεις πεζοδρομίων; Ως πότε θα παίζεται η ζωή δημοτών κορώνα γράμματα από αυτή την κατάσταση; Γιατί ο Δήμος δεν έλεγξε μετά την αφαίρεση της πινακίδας της Εθνικής Τράπεζας εάν αποκαταστάθηκε το πεζοδρόμιο; Πρέπει να κινδυνεύουν πολίτες για την αμέλεια του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής;πηγή: ke-dra.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...