19 Φεβ 2017

Άρωμα Γυναίκας, σε Α’ και Β’ Πειραιά

Ενώ το αποτέλεσμα, του αυριανού, κρίσιμου Eurogroup, διαφαίνεται αρνητικό για την Ελλάδα, τα κομματικά επιτελεία όλων των κομμάτων, δουλεύουν και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το οποίο δεν είναι και τόσο μακρινό. Σε αυτή την προετοιμασία, σημαντικό ρόλο, έχει διατελέσει, το γεγονός, ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα διενεργηθούν με σταυρό και όχι με λίστα, καθώς το 18 μηνο, λήγει στις 19 Μαρτίου,οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να προκηρυχθούν και να έχουμε εκλογές ως τότε. Ένας άλλος, κρίσιμος παράγοντας, για τις εκλογές είναι οι γυναίκες και συγκεκριμένα το 1/3 των ψηφοδελτίων θα πρέπει να αποτελείται, σύμφωνα με το Νόμο, από γυναίκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, του "Σταυρού" και της "ποσόστωσης", στην Α' και Β΄ Πειραιά, θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ γυναικών.

Αρχικά, στην ΝΔ, επιλογή και σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί η ανανέωση των ψηφοδελτίων, με κύριο στόχο, νέοι και ανερχόμενοι πολιτικοί, να απαρτίζουν την κοινοβουλευτική του ομάδα, οι οποίοι να είναι εκπρόσωποι και μέσα από την κοινωνία. Έτσι, στην Α΄Πειραιά, όπου το γυναικείο στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο, θα υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η ΝΔ, θα εκλέξει το πιθανότερο 3 Βουλευτές αντί για 1, που έχει τώρα. Ανάμεσα στην Νόνη Δούνια, η οποία είχε συμμετάσχει στις εκλογές, και έλκει την εκλογική της Δύναμη και από το νησί των Σπετσών, αλλά και την τέταρτη επιλαχούσα κυρία Ρούσσου Ζωή, υπάρχουν έντονες φήμες, ότι ίσως υποψήφια στην Α΄ Πειραιά, είναι και η γνωστή παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, η οποία και στο παρελθόν, είχε φλερτάρει με την συμμετοχή στα κοινά, στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές του Πειραιά. Προς το παρών, δεν επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται αυτό το σενάριο, από καμία πλευρά. Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτης, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες τόσο στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, αλλά και της εκλογικής ανάμετρησης. Επίσης, δεν θα πρέπει να αποκλείεται και έκπληξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με μια γυναικεία μεταγραφή, από ένα άλλο κόμμα του κοινοβουλίου. Από την Πειραιώς, θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, στην επιλογή των γυναικών που θα επιλέξουν, μιας και η Γυναίκα, ως Μάνα, ως σύζυγος και τόσους άλλους ρόλους, θα αναδειχθεί στο πολύ σημαντικό ρόλο, που πρέπει να έχει και στην κοινωνία και στην οικονομία.

Στην Β΄ Πειραιά, μετά και την απομάκρυνση του Φαήλου Κρανιδιώτη, η τρίτη θέση, μετά από πολλά χρόνια έμεινε ορφανή. Η πιθανότητα, να εκλέξει περισσότερους βουλευτές, η ΝΔ, είναι αρκετά μεγάλη και αυτό από μόνο του αυξάνει τον ανταγωνισμό. Σίγουρα, θα υπάρξουν νέα πρόσωπα, στην δύσκολη Β' Πειραιά, με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου, της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, να είναι μέσα στις υποψήφιες, όπως και το όνομα της Νένας Χρονοπούλου, της γνωστής ηθοποιού-συγγραφέα, η οποία είναι παντρεμμένη με το παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Τάσου Μητρόπουλου, ο οποίος και πολιτευτής της ΝΔ, στην ίδια περιφέρεια και η οποία έχει να δείξει σπουδαίο έργο στον χώρο των ΑΜΕΑ, ενώ παράλληλα ακούγεται και η Σαλαμίνια Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη. Με τις δικές τους πιθανότητες, αγώνα για τη διεκδίκηση του Σταυρού, θα δώσουν, οι ήδη επιλαχούσες στην εκλογική λίστα της Β΄ Πειραιά, Μπαρμπαγιάννη Ευγενία και Γκάνα Αλεξάνδρα.

Όσον αφορά, το Πασοκ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, ένα είναι σίγουρο, ότι θα υπάρξουν μεγάλες και ριζικές αλλαγές, στα ψηφοδέλτια του τόσο στην Α όσο και στην Β΄ Πειραιά, όπου η γυναικεία παρουσία δεν ήταν ιδιαίτερα έντονη. Η συμπόρευση μάλιστα, με το ΚΙΔΗΣΟ,του Γ.Παπανδρέου, θα δημιουργήσει εντάσεις και διαφωνίες. Πληροφορίες, θέλουν τη Ρίτσα Δαρσινού, η οποία πολιτευόταν με το ΚΙΔΗΣΟ στην Α΄Πειραιά, προερχόμενη από τον Πόρο, να επιθυμεί την κάθοδο της ξανά, αλλά να έχει αντίθετη άποψη η Χαριλάου Τρικούπη. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες, επιλογή και θέληση της Χαριλάου Τρικούπη, να προωθηθούν σε μη εκλόγιμες θέσεις τόσο σε Α' και Β' Πειραιά, πρόσωπα από τις νεολαίες τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΚΙΔΗΣΟ, για να πάρουν το βάπτισμα του πυρός, αλλά και να πετύχει την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της ΔΗΣΥ.

Παρακολουθούμε, τις διεργασίες για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων και θα επανέλθουμε, με ρεπορτάζ και για το Σύριζα, όπου παρουσιάζει έντονη κινητικότητα και ενδιαφέρον...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ