3 Φεβ 2017

Δύο Πάρκα Σκύλων στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη


Με στόχο την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες σύσκεψη της αρμόδιας Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη και εκπροσώπων του ΔΙΚΕΠΑΖ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού δράσεων ανάμεσα στους δυο φορείς (Επιτροπή και ΔΙΚΕΠΑΖ) προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η περισυλλογή των αδέσποτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή εκτός από εκπροσώπους του Δήμου απαρτίζεται από μέλη φιλοζωικών σωματείων, κτηνίατρο και εκπαιδευτή σκύλων.

Στο πρόγραμμα του κοινού σχεδίου δράσης εντάσσεται η περισυλλογή, η σήμανση ,η στείρωση, ο εμβολιασμός, η θεραπεία από τυχόν ασθένειες ή τραυματισμούς και η επανατοποθέτηση των αδέσποτων στο φυσικό τους περιβάλλον εφόσον δεν υιοθετηθούν.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Επιδίωξή μας είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας τόσο εκείνων που έχουν ζώα όσο και των άλλων που δεν έχουν. Γι’αυτό το λόγο και πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη σύσκεψη προκειμένου σε συνεργασία με το ΔΙΚΕΠΑΖ να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε διαμορφώσει έως σήμερα δυο Πάρκα Σκύλων στο χώρο του Δημοτικού Κηποθεάτρου Νίκαιας και στο πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας .

Μ’αυτόν τον τρόπο περιορίστηκε αισθητά η παρουσία των ζώων σε παιδικές χαρές και ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η κοινωνικοποίησή τους σε έναν χώρο προστατευόμενο χωρίς να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν και άλλα Πάρκα Σκύλων και στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη».

ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ)

Κύπρου και Αμυραδάκη

Ώρες λειτουργίας: 07.30- 20.30
ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ (Χώρος πρώην Νεκροταφείου Νεάπολης)

Βουρνόβα και Αναλήψεως

Ώρες λειτουργίας: 07.30-20.30

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...