15 Φεβ 2017

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ- ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας συνεχίζουν, εδώ και δεκαετίες, να προσφέρουν τα εξωτερικά ιατρεία της πόλης, στην οδό Αδριανού 11 και Ελ. Βενιζέλου.
Πρόκειται για ένα ιατρικό κέντρο του Τζανείου Νοσοκομείου, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει γενικότερα ο χώρος της Υγείας, διαθέτει αρκετές ειδικότητες και συνεχίζει να στελεχώνεται με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και άπορων πολιτών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Τα εξωτερικά ιατρεία Δραπετσώνας- Κερατσινίου είχαν ιδρυθεί το 1985, με την προοπτική να μετεξελιχθούν σε Κέρο Υγείας αστικού τύπου- κάτι που δεν έγινε- και από τότε λειτουργούν ανελλιπώς. Τα προηγούμενα χρόνια διέθεταν σχεδόν όλες τις ειδικότητες γιατρών, αλλά και σήμερα διαθέτει μια σειρά από ειδικότητες που εξυπηρετούν τους πολίτες, κατόπιν ραντεβού. Υπολογίζεται μάλιστα ότι περίπου 500 άτομα τον μήνα εξυπηρετούνται εκεί, ενώ σε περίπτωση που ο ασθενής χρειαστεί δευτεροβάθμια φροντίδα, παραπέμπεται απευθείας στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Οι γιατροί του είναι νοσοκομιακοί, έχουν δηλαδή άμεση σχέση με το Τζάνειο Νοσοκομείο, προσφέροντας στοχευμένες ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα, επιλέγονται  ιατρικές ειδικότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών.
«Στο αγαθό της υγείας πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση»
Το site του Δήμου μας επισκέφθηκε τα πολυϊατρεία Δραπετσώνας- Κερατσινίου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον διοικητικό υπεύθυνό τους, τον κ. Αβραάμ Γαλανίδη. Ο ίδιος υπογράμμισε σχετικά με την χρόνια προσφορά των πολυϊατρείων στους πολίτες ότι «στο αγαθό της υγείας πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση». Επεσήμανε μάλιστα ότι «εξυπηρετούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και πολίτες που έχουν πληγεί από τη κρίση», τονίζοντας ότι «αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τη σημασία που έχει η διατήρησή τους στη πόλη».
Ο κ. Γαλανίδης μας ξενάγησε στους χώρους των πολυϊατρείων και αναφέρθηκε στην βοήθεια που έχουν από το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας στη προσπάθεια που κάνει το προσωπικό και οι γιατροί, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στο κτήριο.

Λειτουργία

Σήμερα, στα εξωτερικά ιατρεία Δραπετσώνας- Κερατσινίου λειτουργούν τα εξής τμήματα:

-         - Παθολογικό
-        -  Διαβητολογικό
-        -  Καρδιολογικό
-        -  Οφθαλμολογικό
-         - Γυναικολογικό
-         - ΩΡΛ
-          -Παιδιατρικό
Όσοι και όσες επιθυμούν να εξεταστούν στα πολυϊατρεία Δραπετσώνας- Κερατσινίου, μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά (εργάσιμες ώρες και ημέρες) για να κλείσουν ραντεβού στα τηλέφωνα:

210- 4630100
210-4630134. 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ