14 Φεβ 2017

Ρύπανση από σεντινόνερα στο Ικόνιο

Ρύπανση από σεντινόνερα (SLOPS), ιριδίζουσας και αυτοδιαλυόμενης μορφής, συνολικής έκτασης περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων,
διαπιστώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντός του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, επί της προβλήτας «ΙΙΙ» στο Ικόνιο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της προβλήτας και του παραβεβλημένου με σημαία Παναμά πλοίου «MSC HAMBURG».

Η ρύπανση προκλήθηκε από τριαξονικό φορτηγό όχημα, όταν σύμφωνα με δήλωση του 49χρονου οδηγού του, κατά τη διαδικασία παραλαβής των SLOPS από το εν λόγω παραβεβλημένο πλοίο, σημειώθηκε διαρροή (ψεκαδισμός) του ελαστικού σωλήνα αναρρόφησης στο σημείο ένωσής του με το μεταλλικό σύνδεσμο.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης με ιδία μέσα του φορτηγού οχήματος, καθώς επίσης και με τη συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ