2 Φεβ 2017

Dubstep στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο Mala έρχεται αυτό το Σάββατο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να μας ξεσηκώσει με τις μουσικές τουΟ Mala, ένας από τους πιο γνωστούς DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας dubstep μουσικής σκηνής, έρχεται στην πόλη μας για να τον γνωρίσουμε από κοντά και να χορέψουμε με τη μουσική του, σε άλλη μία πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το οποίο αυτή τη φορά συνεργάζεται με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Black Athena. Η φιλοξενία του Mala πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ανανεωμένου μουσικού θεσμού Culture Jam του ΚΠΙΣΝ.

Ο Mala θα βρίσκεται αυτό το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, στις 19.30, στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ, όπου θα μοιραστεί τις απόψεις του περί μουσικής και τις πολυπολιτισμικές εμπειρίες του (η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά). Στη συνέχεια, θα ξεσηκώσει το κοινό του ΚΠΙΣΝ με τους ήχους του, μπλέκοντας παραδοσιακές κουβανέζικες και περουβιανές μελωδίες με dubstep ρυθμούς, σε ένα μοναδικό πάρτι στον Φάρο, το οποίο θα ξεκινήσει η DJ Anna Mystic.Ο Mala (Mark Lawrence) είναι μέλος του βρετανικού σχήματος Digital Mystikz (DMZ), το οποίο σημάδεψε τη δημιουργία της dubstep σκηνής στo Λονδίνο. Το 2011, σε μια συνεχή μουσική αναζήτηση, ο Mala ταξίδεψε στην Κούβα μαζί με τον διάσημο παραγωγό του BBC Gilles Peterson και ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα άλμπουμ με το όνομα “Mala in Cuba”, το οποίο και κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2012.

Εμπνευσμένος από την αγάπη του Peterson για την Κουβανέζικη μουσική, ο Mala συνδύασε μοναδικά παραδοσιακές μελωδίες με τη soundsystem κουλτούρα, μέσα από ένα μουσικο-ανθρωπολογικό ταξίδι που ενώνει δύο -φαινομενικά- ασύμβατα είδη. Τον περασμένο Ιούνιο, κυκλοφόρησε το δεύτερο του άλμπουμ ”Mirrors” το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του ταξιδιού αυτού με επίκεντρο τις παραδοσιακές μουσικές του Περού.

Το Culture Jam του Κέντρου Πολιτισμού είναι ένα εναλλακτικό μουσικό αφιέρωμα που έχει ως στόχο να ανοίξει ένα παράθυρο στην παγκόσμια και εγχώρια dance μουσική σκηνή και την εξέλιξή της. Οι καλεσμένοι του Culture Jam μεταφέρουν τις εμπειρίες τους μέσω μιας ανοιχτής συζήτησης με το κοινό, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους σε ένα live DJ-set.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...