1 Φεβ 2017

Kαλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα με συγκέντρωση στο Πέραμα

Στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, Νίκης 61 στο Πέραμα, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, θα γίνει η επόμενη υποδοχή των προσφυγόπουλων. Η σχετική συγκέντρωση ορίστηκε στη 1μμ.








H Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ανακοίνωσε ότι «κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 και 2-4, στηρίζοντας τους συναδέλφους ώστε να βρεθούν στην υποδοχή των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου στο Πέραμα.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ερχομό των παιδιών στα σχολεία μας, δάσκαλοι, γονείς μαθητές.
Κάνουμε τα σχολεία μας μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά αλληλεγγύης.Συγκέντρωση στη Λ. Δημοκρατίας (στάση ΤΕΕ του ΕΠΑΛ Ικονίου) στις 12.30. (από Αθήνα Γ18 & Β18, από Πειραιά το 843)».

Επίσης οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά, Κερατσινίου, Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Σαλαμίνας, Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αργοσαρωνικού, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση:


«Εκπαιδευτικοί και γονείς, από την πρώτη στιγμή γυρίσαμε την πλάτη στις φοβικές κι επικίνδυνες φωνές του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του παιδικού απομονωτισμού. Για το εκπαιδευτικό κίνημα, χρόνια τώρα είναι αυτονόητη η θέση μας για την ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στο σχολικό περιβάλλον, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των παιδιών ανεξάρτητα από θρησκεία, πατρίδα, χρώμα.

Στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινωνία, ο διάλογος των πολιτισμών, είναι αναγκαία πολιτική και πολιτισμική συνθήκη. Είναι η μοναδική ευκαιρία για κατανόηση, επικοινωνία, σύμπλευση, σε μια κοινωνία των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ερχομό των παιδιών στα σχολεία μας, δάσκαλοι, γονείς μαθητές.
Κάνουμε τα σχολεία μας μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά αλληλεγγύης.

Για να διευκολυνθούν οι συναδέλφισσες κι οι συνάδελφοι εκπκοι να συμμετέχουν, κηρύσσουμε την επόμενη βδομάδα, από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στάσεις εργασίας – δίωρη διευκολυντική στο πρωινό πρόγραμμα, και τρίωρη διευκολυντική στο απογευματινό- για ΟΣΕΣ ημέρες χρειάζεται η παρουσία μας και η στήριξή μας».

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ