13 Φεβ 2017

Οι λαμπτήρες LED είναι το μέλλον στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η χρήση των λαμπτήρων LED μειώνει την κατανάλωση ρεύματος μέχρι 70%, που σημαίνει αντίστοιχη μείωση της δαπάνης στην τσέπη του καταναλωτή.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε τα εξής, για ένα θέμα που τελευταία απασχολεί όλο και περισσότερο το καταναλωτικό κοινό:
«Δεν ξέρω πόσο ο καθένας από εσάς χρησιμοποιεί τους λαμπτήρες νέας τεχνολογίας LED για την εξοικονόμηση ρεύματος και φυσικά κόστους στο σπίτι του αλλά αποδεδειγμένα πια, η χρήση αυτών των λαμπτήρων μειώνει την κατανάλωση ρεύματος μέχρι 70% που σημαίνει αντίστοιχη μείωση της δαπάνης στην τσέπη μας.
Εμείς στο Δήμο πάντως έχουμε ήδη αναβαθμίσει τους λαμπτήρες σε 5 συγκροτήματα σχολείων και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε μέχρι να τα καλύψουμε όλα. Η εξοικονόμηση στα σχολεία αυτά, είναι πλέον ορατή στους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ η απόσβεση του κόστους των νέων λαμπτήρων υπολογίζεται ότι θα γίνει μέσα σε 16 μήνες από την τοποθέτησή τους. Τα LED έχουν διάρκεια ζωής 12 χρόνια, ενώ οι κοινές λάμπες, δεν ξεπερνούν τα 3. Αυτό όπως καταλαβαίνετε, σημαίνει λιγότερες δαπάνες για ενέργεια και τα χρήματα που περισσεύουν οι σχολικές επιτροπές θα τα χρησιμοποιήσουν για άλλες ανάγκες.
Το ίδιο θα ξεκινήσουμε να κάνουμε και για κτίρια του Δήμου ώστε οι δαπάνες μας στη ΔΕΗ που σήμερα ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ ετησίως (κυρίως λόγω δημοτικού φωτισμού δρόμων), να μειωθούν την επόμενη 5ετία σε λιγότερο από 1.000.000 ευρώ.
Η τεχνολογία σήμερα δίνει λύσεις και βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας που ο καθένας μας πρέπει να έχει πια ως προτεραιότητα».




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ