15 Μαρ 2017

Σαλαμίνα: Η καραμπίνα που τραυμάτισε τον 13χρονο, ήταν το όπλο άλλου εγκλήματος;

Το καλοκαίρι του 2011 είχε βρεθεί πυροβολημένος στο αυτοκίνητό του ο 27χρονος τότε, αξιωματικός του ΠΝ, Γιώργος Μπάκας - Δεδομένο προς το παρόν είναι πως το όπλο που τραυμάτισε το παιδί είναι κλεμμένο - Ο πατέρας του 16χρονου ισχυρίζεται πως του το έχει κάνει δώρο ένας φίλος του

Μια δολοφονία για την οποία εδώ και έξι χρόνια αναζητείται ο δράστης. Μια κλεμμένη καραμπίνα που τραυμάτισε βαριά ένα 13χρονο παιδί και μια γυναίκα που αγνοείται έξι χρόνια τώρα, συνθέτουν την ιστορία δύο υποθέσεων που μέχρι στιγμής το μόνο κοινό στοιχείο που τις συνδέει είναι το νησί της Σαλαμίνας .

Από τη μια η οικογένεια του 13χρονου παιδιού που τραυματίστηκε βαριά όταν εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα και από την άλλη η οικογένεια του Γιώργου Μπάκα - που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2011 μέσα στο αυτοκίνητό του - που περιμένει να μάθει αν η συγκεκριμένη καραμπίνα χρησιμοποιήθηκε από το δολοφόνο του παιδιού της.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr η η δικηγόρος της μητέρας του 16χρονου, Πωλίνα Ράκκα, η καραμπίνα που τραυμάτισε τον 13χρονο, εκπυρσοκρότησε όταν τα δύο παιδιά την περιεργάζονταν και τόνισε πως από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας του 16χρονου κατείχε παράνομα το συγκεκριμένο όπλο.

«Δεν υπήρξε κάποια κατηγορία είς βάρος του 16χρονου γιατί τα πραγματικά γεγονότα έδειξαν ότι υπήρξε όντως ατύχημα. Αυτά που μου έχει μεταφέρει σοκαρισμένο το παιδί είναι ότι το απόγευμα του Σαββάτου ήταν στο σπίτι του πατέρα του με τον 13χρονο φίλο του και έπαιζαν ένα βιντεοπαιχνίδι. Είχαν άριστες σχέσεις τα παιδιά, είναι πάρα πολλά χρόνια φίλοι, κοιμάται ο ένας στο σπίτι του άλλου και γενικότερα είναι αχώριστοι. Σε προηγούμενες επισκέψεις, ο πατέρας είχε δείξει πού βρίσκεται το όπλο και έτσι λοιπόν πήρε στα χέρια του ο 13χρονος τη καραμπίνα και την επεξεργαζόταν. Ο 16χρονος φίλος του, τον είδε και του είπε να την αφήσει "για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα". Τους έπεσε κάτω η καραμπίνα, εκπυρσοκρότησε, έφυγε μια σφαίρα και χτυπήθηκε ο 13χρονος. Στη συνέχεια κάλεσε το ασθενοφόρο ο 16χρονος και μαζί με την ετεροθαλή αδερφή του πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση. Ο πατέρας συνελήφθη και πέρασε αυτόφωρο με τη κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής», λέει στο protothema.gr.

«Ο 16χρόνος είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Η μητέρα του και οι αδερφές του αναζητούν ψυχολόγους για να ηρεμήσουν το παιδί γιατί πανικοβλήθηκε πάρα πολύ βλέποντας τον κολλητό του σε αυτή τη κατάσταση», προσθέτει.

Ο άνδρας παραδέχτηκε πως την καραμπίνα την πήρε ως δώρο από φίλο του, χωρίς να γνωρίζει πως ήταν κλεμμένη. Η καραμπίνα βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας και εξετάζεται, καθώς υπάρχουν πιθανότητες να συνδέεται με την άγρια δολοφονία του Γιώργου Μπάκα.

Παράλληλα οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δολοφονίας του αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού συνεχίζουν τις έρευνες για την 22χρονη πρώην σύντροφό του Νατάσα Απέργη, αφού είναι πεπεισμένοι πως η εξαφάνιση της 22χρονης συνδέεται άμεσα με την άγρια δολοφονία τον Ιούλιο του 2011 σε παραλία της Σαλαμίνας.

Τον Ιούλιο του 2011 ο 27χρονος τότε Γιώργος Μπάκας, αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού πήγε σε καφετέρια της Σαλαμίνας για να συναντήσει την πρώην σύντροφό του Νατάσσα. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι είχε χωρίσει και εκείνο το βράδυ θα συναντιόντουσαν για να μιλήσουν για τη σχέση τους και ίσως να της έδιναν μια ακόμη ευκαιρία. Κι όμως εκείνο το βράδυ θα ήταν το τελευταίο για τον 27χρονο αφού βρέθηκε νεκρός πυροβολημένος στο λαιμό στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, ενώ η 22χρονη Νατάσα Απέργη, εξαφανίστηκε και 6 χρόνια μετά παραμένει άφαντη.

Σοκαρισμένος ο 16χρονος που είδε τον φίλο του να τραυματίζεται


Στο κεφάλι τραυματίστηκε το 13χρονο παιδί

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ