28 Μαρ 2017

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα λειτουργήσει ο σταθμός του Μετρό στην πλατεία Ελευθερίας σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα λειτουργήσει ο σταθμός του Μετρό στην πλατεία Ελευθερίας και η γραμμή 3 ως τη Νίκαια, επαναβεβαίωσε με δήλωση του ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά την άφιξη του Μετροπόντικα στον σταθμό Μανιάτικα. Από τους έξι συνολικά σταθμούς που περιλαμβάνει το έργο επέκτασης του Μετρό Αγ. Μαρίνα- Πειραιάς, θα προηγηθεί η παράδοση και λειτουργία των τριών, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας, οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ήδη γίνονται τα αρχιτεκτονικά τελειώματα.
Στην υποδοχή παρευρέθηκαν οι 4 Δήμαρχοι των πόλεων, στις οποίες επεκτείνεται το Μετρό: Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.



Η παράδοση των τριών σταθμών στις αρχές του 2019 αποφασίστηκε μετά από πρόταση των Δημάρχων Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας και Νίκαιας- Ρέντη, προκειμένου να μειωθεί η καθυστέρηση και να συντομεύσει κατά δύο έως τρία χρόνια η λειτουργία του Μετρό στους τρεις Δήμους.
Με την ολοκλήρωση της επέκτασης της γραμμής 3 ως τον Πειραιά, μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2020 έως αρχές 2021, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα συνδεθεί με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με μία ενιαία γραμμή 50 χλμ. διάρκειας μόλις 55 λεπτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ