14 Μαρ 2017

Ένα αξέχαστο ποντιακό γλέντι στο χορό της ιστορικής Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας (φωτο)

Από νωρίς το μεσημέρι γέμισε η αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας την Κυριακή 12 Μαρτίου, για τον πολυαναμενόμενο ετήσιο χορό που ξεχώρισε αμέσως λόγω του πλούσιου καλλιτεχνικού του προγράμματος.





Η πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου Αναστασία Ιωαννίδη-Ποιμενίδη απηύθυνε ένα σύντομο καλωσόρισμα στα μέλη και τους φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, αφήνοντας άφθονο χρόνο για τη διασκέδαση.

Με ιδιαίτερη μνεία αναφέρθηκαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ανάμεσά τους η παρουσιάστρια του ελληνικού προγράμματος «Ελπίδα» στην τηλεόραση της Κριμαίας Μαρία Λαζαρίδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού Νίκος Κοπαλάς, η ειδική γραμματέας της ΕΠΟΝΑ Κατερίνα Παναγιωτοπούλου-Χρυσιατίδου, η πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων «Ο Καύκασος» Χρυσούλα Καρασαββίδου, ο αντιπρόεδρος χορευτικού ομίλου «Σέρρα» Χάρης Πανικίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας Παναγιώτης Γιατάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου «Ξενιτάδες» Γεώργιος Δρακόπουλος.



Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ιωάννης Κοσμίδης και ο αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Στράτος Δασκαλάκης, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του επίτιμου προέδρου της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, και βετεράνου του οργανωμένου ποντιακού χώρου, Δαμιανού Ποιμενίδη.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τα παιδιά του χορευτικού της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.



Στο επίκεντρο του προγράμματος, ωστόσο, ήταν ο καταξιωμένος τραγουδιστής και λυράρης Δημήτρης Καρασαββίδης με τους μουσικούς Βασίλη Σεμερτζίδη, Κώστα Καρασαββίδη, Δημήτρη Μαυρίδη, Παύλο Μουρατίδη και Στάθη Σαντσαρίδη.

Στα μισά της εκδήλωσης, όταν η ατμόσφαιρα στην αίθουσα είχε ήδη ζεσταθεί από τους ασταμάτητους χορούς, βγήκαν στο κέντρο φίλοι του συλλόγου για να χορέψουν τον πανάρχαιο χορό των Ελλήνων, τη σέρρα, που με την ολοκλήρωσή του προκάλεσε τις ζητωκραυγές του κόσμου.



Για άλλη μια φορά οι Πόντιοι μιας από τις πλέον ιστορικές προσφυγικές περιοχές της Αττικής τίμησαν το σύλλογό τους και την αξέχαστη πατρίδα, τον Πόντο.

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Τσενκελίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ