3 Μαρ 2017

Νοσ. Σαντορίνης: Και όμως γίνεται καλύτερο - Στήριξη από την ΑΕΜΥ

Απάντηση στην σκληρή κριτική της ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Σαντορίνης, δίνει η ΑΕΜΥ ΑΕ, τονίζοντας, πως «το Γενικό νοσοκομείο Θήρας, επιμένει να γίνεται καλύτερο».


Η διασπορά ανακριβών στοιχείων και η δημοσιοποίησή τους χωρίς διασταύρωση, δεν είναι ικανή να εμποδίσει την δυναμική του ΓΝΘ αλλά και την εξυπηρέτηση της δημόσιας υγείας, αναφέρει η ανακοίνωση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας.
Όπως είχε γράψει η ΠΟΔΕΗΝ πριν δύο ημέρες, «το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και όχι μόνο δεν στελεχώνεται, αλλά και οι τελευταίοι Ιατροί είναι έτοιμοι να κλείσουν την πόρτα πίσω τους. Παραιτούνται οι Ιατροί ο ένας μετά τον άλλον. Απηύδησαν. Γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι για τραγικά συμβάντα, χωρίς να φταίνε». Και ακόμη:
«Από τις 4 Ιανουαρίου, δεν υπάρχει Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας. Η αποσπασμένη Ιατρός που έκανε χρέη, απέστρεψε στο Νοσοκομείο που ανήκε. Δεν υπάρχουν Διευθυντές Ιατρικών Τμημάτων από 18/7/2016, παρά μόνο ένας στο Ακτινολογικό Εργαστήριο. Είναι επικίνδυνο για τους Ασθενείς», δήλωνε η ΠΟΕΔΗΝ σε μία ακόμη αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία στοχοποιούσε ευθέως την κυβέρνηση.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΕΜΥ ΑΕ έχει ως εξής:
«ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ: ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Λειτουργεί σε καθημερινή βάση, όλο το 24ωρο και εξυπηρετεί ανελλιπώς τους κατοίκους της Σαντορίνης που το στηρίζουν με κάθε τρόπο. Υποδέχεται νέες ιατρικές ειδικότητες (μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2017 ο αριθμός των ιατρών αυξήθηκε κατά 25%). Εφοδιάζεται με σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, υλικά και αναλώσιμα, σύμφωνα με τις αρχές της δημόσιας διαφάνειας. Οργανώνεται μηχανογραφικά και διοικητικά για να αντιμετωπίσει το τεράστιο τουριστικό κύμα του καλοκαιριού.
Συνεργάζεται με τριτοβάθμια νοσοκομεία σε επίπεδο επιστημονικής διασύνδεσης. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό επιτελεί, με αυταπάρνηση τα καθήκοντά του. Το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας άνοιξε σε περίοδο βαθιάς κρίσης, εδρεύει σε ένα μικρό νησί με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και παρέχει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας υγείας σε δύσκολες καταστάσεις. Με τη στήριξη των Σαντορινιών και της πολιτείας αγωνίζεται καθημερινά να βελτιωθεί και να κερδίσει το στοίχημα της ορθολογικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του, ενισχύοντας το δημόσιο χαρακτήρα του.
Η διασπορά ανακριβών στοιχείων και η δημοσιοποίηση τους χωρίς διασταύρωση δεν είναι ικανή να εμποδίσει την δυναμική του ΓΝΘ, καθώς για κάθε πολίτη της χώρας μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει και να εξυπηρετεί τη δημόσια υγεία, σε έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, στη Σαντορίνη».




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ