7 Μαρ 2017

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση μαθητών Λυκείων της περιοχής στο δημαρχείο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά, ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας στέκεται στο πλάι των μαθητών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους κατά της πρωτοφανούς απόφασης του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια.
Η απόφαση του υπουργείου βρίσκεται, αρχικά, απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Στρέφεται, επίσης, ενάντια στις οικογένειες των παιδιών, οι οποίες επιβαρύνονται οικονομικά για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Ακόμα και στατιστικά να δει κανείς το θέμα, όταν κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες  μαθητές δίνουν εξετάσεις σε μια σειρά από μαθήματα, λογικά θα υπάρξουν κάποιες εκατοντάδες που θα ασθενήσουν.
Η ψυχοφθόρα εξάλλου διαδικασία των εξετάσεων και ο ανταγωνισμός των μαθητών για ένα καλύτερο βαθμό μέσα σε ένα απαξιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, πρέπει να προβληματίσει και να προβληματίζει την οποιαδήποτε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που συνεχώς πειραματίζεται, με λάθος αποφάσεις σε βάρος των παιδιών.
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την συμπαράστασή της στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο αίτημα για επαναφορά των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για λόγους ίσης μεταχείρισης των μαθητών.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ